Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Halving’i Sonrasında Bu Veriler Trend Takibi İçin Yardımcı Olabilir!

On-chain analiz platformu Santiment, Bitcoin (BTC) yarılanması sonrasında piyasanın güncel verilerine odaklandı.

Santiment tarafından kısa süre önce yayınlanan bir blog yazısında, kripto para piyasasının güncel metriklerine yer verildi. Santiment, Bitcoin’in en son yarılanması 19 Nisan’da gerçekleştiğini ve bu durumun Bitcoin için sonraki fiyat hareketleri hakkında birçok tahmine yol açtığını kaydetti.

Yaygın görüşün fiyat artışının yakında olacağını savunduğunu belirten Santiment analistleri, daha detaylı ve gerçekçi verilere odaklandı.

Santiment, balina ve küçük yatırımcıların hareketlerini izleyerek alış ve satış yapan grupları belirleyerek ve üzerindeki aktiviteye bakarak bir çıkarımda bulunabileceğini dile getirdi.

Analiz boyunca net bir tahmin yürütmekten kaçınan Santiment, elinde 100 ile 1.000 BTC bulunan balina sayısının artmaya devam ettiğinin ve bunun boğa piyasasının devamına işaret edebileceğini kaydetti.

Ek olarak Network Realized Profit/Loss (NRPL) olarak adlandırılan ve ağ üzerindeki kar ve zarar durumunu inceleyen verinin boğa koşusunun devamına işaret ettiğine yer verildi.

Buna karşılık Mean Dollar Invested Age (MDIA) verisinin bir boğa piyasasının sonuna yaklaştığına işaret ettiğine yer verilirken tek bir verinin yatırım kararı için sağlıklı olmayacağı vurgulandı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!