Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’de Tarihi Ekim Ayı İçin Balinalar Topluyor: Bireyseller Hala Sahada Yok!

CryptoQuant’ın CEO’su Ki Young Ju, Bitcoin yatırımcı hareketlerine ilişkin yayınladığı gönderiyle dikkat çekti.

Ki Young Ju 1 Ekim tarihli X gönderisinde, Bitcoin yatırımcılarının cüzdan hareketlerine yer verdi. Borsalara yatırılan Bitcoinleri ve bu işlemleri yapan cüzdanları analiz eden Ju, söz konusu metriğin ayı piyasasına kıyasla gayet normal bir seyirde olduğunu söyledi.

Bireysel yatırımcılar arasında popüler olan kripto para borsaları OKX ve Binance’in verilerini inceleyen analistler, küçük yatırımcıların halen daha sönük kaldığını ve asıl hacmin büyük kurumsal balinalar tarafından çevrildiğini aktardı. Ayrıca Balinaların “Uptober” olarak adlandırılan ekim ayı için hevesli olduğuna yer verildi.

Küçük yatırımcıya ilişkin borsa verilerinde, 2021 ve 2022 boğa piyasalarına kıyasla durgun bir aktivite sergilediği, 2019-2020 ayı piyasasına kıyasla ise daha zayıf bir aktivite sergilediği kaydedildi.

Bu durum, bireysel yatırımcı ivmesinin henüz hızlanmadığını ve piyasanın halen daha balinaların oyun sahası olduğuna işaret etti.

Öte yandan aynı metriğin geçtiğimiz ayı piyasasında çok daha sert hareketlere tanıklık ettiğine işaret ederek mevcut durumun boğa döngüsüne uygun seyrettiği kaydedildi:

Borsa kullanıcılarının Bitcoin cüzdanlarına girişler son ayı piyasasının aksine normal seyrediyor.

Yatırımcılar arasında panik havasının dağılması, boğa piyasasının uzun vadede sürdürülebilir olduğuna dair sinyaller vermiş oldu.

Young Ju kısa süre önce yaptığı başka bir açıklamada, Bitcoin ve kripto paraların henüz boğa döngüsünün ortasında olduğunu dile getirmişti.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %2 yükseliş sergileyen Bitcoin, yazım esnasında 63.734 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!