Asya’daki özel servet yöneticileri kripto varlıklarına giderek daha fazla ilgi gösteriyor ve bazıları yıl sonuna kadar Bitcoin’in 100 bin dolara ulaşabileceğini öngörüyor.
Aspen Digital tarafından yapılan bir rapora göre, Asya merkezli aile ofisleri ve yüksek gelirli bireylerin %76’sı, kripto paralara yatırım yapıyor. 2022 yılında bu oran %58 civarındaydı.
Kripto paralar, Asya’da özel servet için alternatif bir yatırım aracı olarak öne çıkarken, önümüzdeki dönemde bu varlık sınıfına yatırım yapmayı planlayanların oranı ise %16 olarak kaydedildi.
Bu bulgular, 2023‘ün ikinci yarısında yapılan bir anketten elde edildi. Ankete katılanların çoğu, yönetim altında 10 milyon ile 500 milyon dolar arasında varlığa sahipti. Katılımcıların %20’si ise 500 milyon dolar veya daha fazla varlığı yönettiklerini belirtti.
Raporda, Hong Kong Aile Ofisi Derneği ve SBI Dijital Piyasalar gibi kurumların katkılarının bulunduğu ifade edildi.
Zenginler iki altcoin gurubunu yakından takip ediyor
Ankete göre merkeziyetsiz finans (DeFi), yatırımcılar için önemli bir ilgi alanı olmayı sürdürüyor. Katılımcıların %67’si DeFi projelerine ilgi duyduğunu belirtirken, %61’i yapay zeka ve merkeziyetsiz fiziksel altyapı ağlarına (DePin), %50’si ise blokzinciri altyapısına yatırım yapmayı düşündüğünü söyledi.
Raporda ayrıca, kripto paraların kurumsal düzeyde saklanmasına yönelik talebin arttığı vurgulandı. Bununla birlikte, özel servet sektörü uzun vadede kripto paralar konusunda iyimser bir tutum sergiliyor. Katılımcıların %31’i, Bitcoin’in yılın dördüncü çeyreğinde en az 100 bin dolara çıkmasını beklediklerini ifade etti.
Yatırımcılar, faiz oranı indirimleri, ABD başkanlık seçim sonuçları ve kripto sektöründeki olumlu gelişmelerin, piyasada yükseliş sağlayabileceğini aktardı.
Ancak bu iyimserliğe rağmen, özel servet yöneticilerinin çoğunluğunun portföylerinde dijital varlıklara ayırdıkları pay %5’in altında kaldı.
Yine de katılımcıların %30’u, gelecekte kripto para portföylerini artırmayı düşündüklerini belirtti. Özellikle, spot tabanlı Bitcoin ve Ethereum ETF’lerinin piyasaya sürülmesinin ardından, bazı yüksek gelirli bireyler ve aile ofisleri dijital varlık portföylerini %5’in altından %10’un üzerine çıkardıklarını ifade etti.