Site icon Koin Bülteni

Bitcoin’de Noel Rallisi Çanları Çalıyor: 8 Yılda 6 Kez Yaptı! Yine Bekleniyor!

Bitcoin, Aralık ayındaki geleneksel yükseliş trendiyle 106 bin doların üzerine çıkarak gözünü 120 bin dolara dikti.

Bitcoin (BTC), haftanın ilk işlem gününde 106 bin doları aşarak yeni bir rekor seviyeye ulaştı. Analistler, bu yükselişin arkasında ABD’deki politik belirsizliklerin azalması ve Bitcoin ETF’lerine artan kurumsal girişlerin etkili olduğunu belirtiyor. Özellikle ABD başkanı seçilen Donald Trump’ın federal Bitcoin rezervi kuracağına dair spekülasyonlar, fiyat artışını destekleyen önemli faktörlerden biri olarak öne çıkıyor.

Riot Platforms ve MicroStrategy gibi şirketlerin milyarlarca dolarlık Bitcoin alımları da piyasanın yükseliş ivmesini güçlendirdi. SOFA Araştırma Başkanı Augustine Fan konuya ilişkin yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

Geleneksel finans kuruluşlarının Bitcoin’e ilgisi bu döngüde fiyat hareketlerinin en büyük itici gücü oldu. Siyasi ortam ve kurumsal politikalar değiştikçe bu etki daha da artacak.

Bitcoin’de “Santa Claus Rallisi” sesleri

Tarihsel verilere göre Aralık ayı, Bitcoin için en güçlü performans gösterilen dönemlerden biri olarak biliniyor. Son sekiz yılda Bitcoin, Aralık aylarını altı kez pozitif kapattı ve bu yükselişler %8 ile %46 arasında değişti. Özellikle 2020 yılı, %46’lık bir artışla öne çıkmıştı. Bu dönem “Santa Claus Rallisi” olarak adlandırılıyor ve genellikle yıl sonu tatil sezonunun getirdiği yatırımcı talebiyle ilişkilendiriliyor.

Teknik analizler, Bitcoin fiyatında bir yükseliş bayrağı formasyonunun oluştuğunu gösteriyor. Bu formasyon, fiyatın yakın vadede yukarı yönlü hareketini sürdürebileceğine işaret ediyor. Bazı analistler, Bitcoin’in 2024 sonu itibarıyla 120 bin dolar seviyesini aşabileceğini öngörüyor.

Exit mobile version