Site icon Koin Bülteni

Bitcoin’de Satıp-Satmamak İçin Karar Anı: Bu Boğada Rekor “Acıya” Ulaştı!

Kısa vadeli Bitcoin (BTC) yatırımcıları bu döngünün en yüksek kayıp bölgesine girilirken iki haftadır yüzde 20 ile yüzde 25 arasında zararı realize etti.

Kısa vadeli hareket eden yatırımcıların zincir üstü davranışları, Bitcoin piyasasında baskının kritik bir seviyeye ulaştığını gösterir hale geldi. CryptoQuant analistine göre yalnızca spot piyasada takip edilen bu grup, yani Bitcoin’i1 ila 3 ay arası elde tutan yatırımcılar, bu döngüdeki en büyük oransal kaybını yaşar noktaya geldi.

Verilere göre bu yatırımcı kitlesi yaklaşık iki haftadır yüzde 20 ile yüzde 25 arasında zarar ederek satış yapıyor ve bu durum genelde kapitülasyon olarak yorumlanan bir tabloyu işaret eder. Tarihsel olarak bu tür dönemler, piyasada dip oluşumuna yakın evrelerde görülür çünkü kısa vadeli yatırımcılar bu noktada ya tamamen pes ederek satışa yönelir ya da eldeki varlığı taşımayı seçer.

Kısa vadeli acı, uzun vadede fırsat mı?

Önceki döngülerde geniş bir kısmın pes etmesi genelde birikim fırsatlarının ortaya çıktığı aşamaları beraberinde getirdi. CryptoQuant analisti, benzer bir sürecin son haftalarda yeniden yaşandığını aktararak bunun yükseliş trendi bozulmadığı sürece olumlu bir sinyal olarak değerlendirilebileceğini belirtti.

Uzun vadeli görünümün halen güçlü kalması piyasada umut verse de analist, mevcut belirsizliğin dikkat gerektirdiğini ve yatırımcıların temkinli kalmasında fayda olduğunu vurguladı.

Exit mobile version