Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’deki Bu İki Gösterge Fiyatta Yükselişe İşaret Ediyor

Bir kripto para analistine göre piyasadaki iki veri, Bitcoin fiyatındaki yükselişin devam edebileceğine işaret ediyor.

CryptoQuant’ta paylaşılan analize göre Coinbase Prim Endeksi (CPI) ile 14 günlük Üstel Hareketli Ortalama (EMA), Bitcoin yatırımcıları için yol gösterici olabilir.

Coinbase Prim Endeksi, Bitcoin fiyatının Coinbase ile Binance borsalarındaki farkını yansıtıyor. Endeks ne kadar yükselirse Coinbase kullanıcılarından o kadar baskın bir alım talebi gösterdiği varsayılıyor.

ABD’nin en büyük kripto para borsası olan Coinbase, ülkede işlem gören 11 spot Bitcoin ETF’sinin 8’ine saklayıcı kuruluş olarak hizmet veriyor.

Analist, “CPI verileri 14 günlük EMA’nın üstünde kaldığı zamanlarda Bitcoin fiyatının yukarı yönlü güçlü atılımlarda bulunduğunu gözlemliyoruz.” dedi. Bu analizin geçerli olmadığı dönemlerde makroekonomik faktörlerin devreye girdiğini ekledi.

quicktake-image

Güncel verilere göre Coinbase Prim Endeksi 0,017 düzeyindeyken 14 günlük EMA, -0,0091 düzeyinde. Analist, “Coinbase Prim Endeksi pozitif bölgede kaldıkça 14 günlük EMA’nın da pozitife geçmesini bekleyebiliriz. Bu verinin fiyattaki yükselişi desteklediğini düşünmek yanlış olmaz.” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!