Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’in Trump Haberi ile Düşmesi Hem İyi Hem Kötü

Bitcoin takipçileri hareketli bir sabaha uyandı. Bitmex davası haberlerinin yankıları sürerken Donald Trump koronavirüse yakalandığını açıkladı ve Bitcoin grafikleri kırmızıya boyandı. Son 24 saatte %4’e yakın düşüş gösteren Bitcoin, Trump’un açıklamalarından Bitmex davasına nazaran daha fazla etkilendiyse; bu lider koin için hem iyiye hem de kötüye işaret olabilir.

ABD hükümetinin kripto para borsası Bitmex’e açtığı dava ve ardından gelen tutuklama sektörde bomba etkisi yarattı. Borsanın kurucularından Samuel Reed tutuklandı ve diğer kuruculara ulaşma çalışmaları hala devam ediyor.

Ardından ise ABD başkanı Donald Trump‘un eşi ile birlikte koronavirüse yakalandığını sosyal medya üzerinden açıkladı. Uzmanların bir kısmı genel olarak iki gelişmenin de Bitcoin fiyatındaki düşüşü tetiklediğini savunsa da, kripto para dünyasındaki belli bir kesim ikiye bölündü.

Bir kesim, vadeli işlem borsası Bitmex’in aldığı ağır darbenin lider koini daha fazla etkilediğini söylerken diğer kesim ise ABD başkanın virüse yakalandığı haberinin daha etkili olduğunu savundu.

“Bitcoin Eğer Trump Haberi ile Düşüşe Geçtiyse…”

Bitcoin’in fiyatındaki neredeyse 500 dolarlık gerilemenin sebebinin Donald Trump’ın koronavirüs haberi olduğu varsayılırsa, aslında bu gayet olumlu bir gelişme. Gazeteci Erkan Öz, bu konunun önemini vurgulayacak açıklamalarda bulundu. Öz Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Bitcoin’in Bitmex davası yerine Trump’un Covid olmasına sert tepki vermesini; geçmişe göre çok daha fazla kurumsal yatırımcının Bitcoin’e geçişi olarak yorumladı. Öz’e göre bu tablo; Bitcoin’in rezerv ve teminat olarak daha fazla yer almaya başladığını gösteriyor olabilir.

The Block Araştırma Müdürü ve gazeteci Larry Cermak da, Twitter üzerinden paylaştığı grafikler ile Trump haberleri sonrasında Bitcoin fiyatındaki düşüşü gözler önüne serdi. Cermak, aynı haber sonrasında altının gösterdiği performansı da aktarmak için altın grafiğini de paylaştı. Altın Bitcoin’in tersine, Trump haberlerine  gayet olumlu bir tepki göstererek yükseldi.

Bitcoin Henüz Güvenli Bir Liman Konumunda Değil

ABD başkanı ve First Lady’sinin koronavirüs testinin pozitif çıkmasının kamuoyuna açıklanması ile BTC fiyatının düşüş göstermesi, Bitcoin’in güvenli bir liman olarak görülüp görülemeyeceğinin sorgulanmasına sebep oldu. Her ne kadar bu Bitcoin’in teminat olarak daha fazla kullanıldığı şeklinde yorumlansa da bu düşüş, bazı yatırımcıları Bitcoin konusunda temkinli olmaya itebilir.

Trump haberleri ardından şu an en güvenilir yatırım araçlarından biri olan altın gayet iyi bir performans gösterirken, Bitcoin’in yaklaşık %3’lük bir kayıp yaşaması BTC için iyi bir imaj çizmedi. Bitcoin’in gelecekte altına rakip olacağı ve hatta dijital altın olarak altının yerini alacağına yönelik söylemler hala sürse de, piyasa uzmanları Bitcoin’in hala daha riskli varlıklar arasında yer aldığını söylüyorlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment