Site icon Koin Bülteni

Britanya’nın İki Dev Bankası, Blockchain Aracılı Gayrimenkul Alım Denemesine Katıldı!

Birleşik Krallık

Birleşik Krallık

Birleşik Krallık’ın en büyük bankalarından ikisi, Barclays ve Royal Bank of Scotland; Blockchain teknolojisi kullanılarak gayrimenkul alımını kolaylaştırmaya yönelik bir hamlenin, deneme sürecine katıldı.

Bloomberg’den yapılan açıklamada bu deneme sürecinin toplamda 40 katılımcı ile gerçekleştiği ve katılımcıların, Instant Property Network adında bir aracı kullandığı ifade edildi. IPN’nin ise, R3’ün Corda platformunu kullandığı not düşüldü.

Gayrimenkul ticaretinde Blockchain teknolojisinin kullanımı ile ilgili olarak Bloomberg’e açıklama yapan IPN, bu teknolojinin efektif bir şekilde kulllanılması halinde 160 milyar dolara varan bir maliyet azaltılması sağlanabileceğini iddia etti. IPN, daha önce bu tarz büyük bankaların blockchain teknolojisinin bu alanda kullanımı ile ilgili olarak bazı çekinceleri olduğunu da söylerken, yavaş yavaş ise bu kurumların, teknolojiye ısındığını aktardı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Royal Bank of Scotland’ın mortgage biriminin başındaki isim Dan Salmons, şu anda Blockchain için ‘hype’ sürecinin sonuna geldiklerini ancak henüz işe yarayacak bir müşteri kullanımı alanı bulamadıklarını söylerken, şöyle konuştu:

Ancak elbette emlak sektörü bu alanda önemli bir etki yapabilir. Çünkü kompleks olan bu sürecin daha basit bir hal alması çok kritik.”

Barclays’in New York ofisinde görev yapan inovasyon birim şefi John Stecher da, ev ya da diğer gayrimenkullerin alım satımında sürecin çok fazla paydaşı olduğunu ve bu durumun zorlayıcı olduğunu ifade ederek, blockchainin bu alanda etkili olabileceğini söyledi.

Exit mobile version