Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Blockchain Konsorsiyumuna Yeni Üyeler: Alibaba Cloud, CitiGroup

Blockchain sektörünün önde gelen konsorsiyumlarından Hyperledger, bünyesine eklediği 16 yeni üyeyle birlikte sektördeki konumunu güçlendirdi.

Hyperledger Büyüyor

Hyperledger geçtiğimiz günlerde Basel’de bir etkinlik düzenledi. Hyperledger, düzenlediği bu etkinlikte bünyesine 16 yeni üyenin katıldığını duyurdu. Bu yeni üyeler arasında Alibaba’nın alt şirketi olan Alibaba Cloud, finans şirketlerinden Citigroup, Blockchain platformlarından We.Trade ve Avrupa’nın en büyük telekom şirketlerinden Deutsche Telekom gibi isimler bulunuyor.

Hyperledger bünyesine katılan diğer isimler arasında ise Gunagzhishu Technology, Guangzhou Technology Innovation Space Information Technology, KEB Hana Bank, HealthVerity, MediConCen, Techrock, Xooa ve BlockDao bulunuyor.

Bu yeni isimlerle birlikte Hyperledger bünyesinde faaliyet gösteren şirketlerin toplam sayısı 260’ı aştı.

Hyperledger’ın yöneticilerinden Brian Behlendorf, konu hakkında bir açıklama yaparak Blocchain teknolojisine duyulan ilginin ciddi oranda arttığını belirtti:

“Hyperledger topluluğunun büyümesi, birbirinden farklı sektörlerdeki şirketlerin Blockchain’e duyduğu ilgiyi gösteriyor. Bu yeni üyeler hem Blockchain’e hem de Hyperledger’a duyulan ilginin bir göstergesi.”

Deutsche Telekom’un yöneticilerinden olan John Calian da konu hakkında bazı açıklamalarda bulundu. Calian’ın açıklamalarına göre Deutsche Telekom’un Blockchain’e ilgi duyması ve Hyperledger ile işbirliği yapmaya başlaması pek şaşırtıcı bir karar değil. Calian’a göre şirketin bu teknolojiyi araştırmaya başlaması bir noktada “bir zorunluluk” haline geldi.

Hyperledger geçtiğimiz son birkaç ayda bünyesindeki üyelerin sayısını kayda değer ölçüde arttırmayı başardı. Bu konsorsiyum ayrıca kendi yazılımını daha kullanışlı hale getirmek için çeşitli gelişmelere imza atıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment