Site icon Koin Bülteni

BofA Fon Yöneticileri Anketine Göre Bitcoin ‘Balon’ Döneminde

bank-of-america-koin-bulteni

Bank of America, mayıs ayı için fon yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirdiği anketin sonuçlarını açıkladı. Yatırımcıların %75’i, Bitcoin piyasasının mevcut durumunu ‘balon’ olarak nitelendiriyor.

Bank of America’nın anketine kendi aralarında toplamda 625 milyar dolar değerinde varlığı yöneten, 215 fon yöneticisi katıldı. Fon yöneticileri, Covid-19 kapsamında izlenen politikalar neticesinde enflasyona yönelik endişelerini dile getirdiler.

Bitcoin için ‘balon’ yorumu

BofA anketinin sonuçlarına göre günümüz şartlarında piyasalar için en büyük riskin enflasyon olduğu düşünülüyor. Bu atmosferde; bankacılık ve madencilik sektöründeki şirketlerin hisseleri değer kazanırken, pek çok teknoloji devinin hisseleri düşüş yaşamaya başladı.

Fon yöneticileri; bu dönemde en popüler yatırım tercihlerinden birinin Bitcoin longlamak olduğunu açıklarken, ankete katılanların %75’i Bitcoin’in bu halini “balon” olarak nitelendirdi.

Bundan bağımsız olarak, BofA müşterilerinin İngiliz hisse senetlerine ayırdıkları yatırım oranının, Mart 2014’ten beri görülmüş en yüksek seviyeye çıktığı aktarıldı.

Exit mobile version