Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu Kripto Para Borsası Maddi Sorunlar Yüzünden Kapanıyor

Hong Kong merkezli kripto para borsalarından Gatecoin, kayda değer miktarda fon kaybettikten sonra kepenk kapatmaya karar verdi.

Gatecoin 2016 yılından beri birbirinden farklı mali sıkıntılarla karşı karşıya kalıyordu. Şirketin birkaç yıl önce yaşadığı siber saldırı sonucunda 185 bin adet Ethereum ve 250 adet Bitcoin kaybetmesi, şirket kasasına oldukça ağır bir darbe indirmişti.

Gatecoin yaşadığı bu saldırı sonrasında kendini toparlamaya başlamışken şirket geçtiğimiz yılın sonlarına doğru Hong Kong’daki bankalarla çeşitli anlaşmazlıklar yaşamaya başladı. Şirketin yaptığı açıklamalara göre yerel bankalardan bazıları Hong Kong’a bankacılık hizmeti vermeyi bıraktılar ve şirketin hesaplarını dondurdular.

Banka hesaplarının dondurulmasının ardından yeni bir ödeme işleyicisiyle anlaşan ve işbirliği yapmaya başlayan Gatecoin, bu girişimlerine rağmen mali sıkıntılardan kurtulamadı.

Şirket geçtiğimiz gün kendi sitesi üzerinden bir duyuru yayınlayarak kısa süre içerisinde hizmet vermeyi bırakacağını açıkladı. Şirketin yayınladığı duyurudan bir kesit şu şekilde:

“Müşterilerimizin para aktarma işlemlerini daha güvenli bir şekilde yürütebilmek için Eylül 2018’de ödeme işleyicimizi değiştirmiştik ve bu sayede kayıplarımızı azaltmayı başardık. Ancak buna rağmen fonlarımızın büyük bir kısmı ödeme işleyicimiz tarafından yönetildiği için sorunlarımız çözülmedi.”

Gatecoin kısa süre içerisinde kepenk kapatacağını duyururken borsanın kullanıcıları paralarını alıp alamayacaklarını merak ediyorlar. Reddit gibi platformlara baktığımızda 2016 yılında yaşanan hack saldırısı sırasında parasını kaybedip hala geri alamayan kullanıcıların durumdan şikayetçi olduklarını görebiliyoruz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment