Site icon Koin Bülteni

Çin’de 1300’den Fazla Şirket Metaverse İçin Marka Başvurusunda Bulundu

Son zamanlarda dünyanın en popüler akımlarından biri olan metaverse’ü kaçırmamak için birbiriyle yarışan Çinli şirketler, metaverse ile ilgili ticari marka kurmak için başvuruda bulundu.

Tencent, Huawei ve Alibaba dahil olmak üzere 1300’den fazla şirket metaverse ile ilgili ticari marka kurmak için başvuruda bulundu. Transmira, BSV blokchain’i üzerine inşa edilen Omniscape aracılığıyla bu yeni teknolojiye öncülük etmişti. Ardından, Mark Zuckerberg şirketinin adını Facebook’tan Meta’ya değiştirdikten ve planlarını açıkladıktan sonra henüz başlangıç aşamasında bulunan metaverse akımı popülerlik kazanmıştı.

Batı’da; Meta, Google, Microsoft, Epic Games ve Apple bu teknoloji için adımlar atarken, Doğu’daki teknoloji şirketleri de girişimlerde bulunuyor. South China Morning Post sitesindeki 20 Aralık tarihli habere göre, başta teknoloji firmaları olmak üzere 1.360’tan fazla Çinli şirket, metaverse ile ilgili ticari markalarını tescil ettirmek için başvuruda bulundu.

Tencent’ten sonra Çin’in en büyük ikinci video oyunu şirketi olan NetEase’nin, “metaverse satellite” ve “metaverse exhibition” gibi isimler de dahil olmak üzere metaverse ile ilgili 26 ticari markayı tescil ettirmek için başvuruda bulunduğu bildirildi.

Çin’in ticari marka tescil takip firması Tianyancha’ya göre, dünyanın en büyük oyun şirketlerinden biri olan Tencent’in yaklaşık 100 ticari marka başvurusu bulunuyor. “King Metaverse” ve “Tianmei Metaverse” isimleri için başvuruda bulunan şirket, ayrıca mesajlaşma hizmeti olan QQ için de metaverse ticari marka başvurusu yaptı.

Diğer Çinli şirketler ise bu yıl içinde metaverse için girişimlerde bulundu. Alibaba, XR labaratuvarı kurarken Tiktok’un ana şirketi ByteDance, bir VR gözlük üreticisini 1.4 milyar dolara satın aldı. Xiomi, Sky Limit Entertainment’a yatırım yaptı, Huawei ise Meta OS’i tescil ettirmek için başvuru gerçekleştirdi ve Çin’in en büyük televizyon markası Hisense de marka başvurusunda bulundu.

Exit mobile version