Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase, Bitcoin’in En Çok Finanse Edilen Startuplarından Birisini Bünyesine Kattı

Coinbase, piyasanın en iyi fonlanmış startuplarından birisi olan Earn.com‘u bünyesine kattığını açıkladı.

Pazartesi günü yapılan bu duyuru, daha önce Coinbase ve başka potansiyel alıcıların önceden 21 Inc. adıyla bilinen Earn.com’u bünyesine katmak amacıyla görüşmelere başladığı içerikli haberimizi de doğruladı.

21 Inc. daha önce Intel tarafından desteklenen teknoloji ile bitcoin madenciliği işlemleri yürütmüştü ve daha sonra 2015 yılında kendi eponimi(kişinin kendi adını yaptığı buluşa vermesi) olan yazılımcı-odaklı 21 Bitcoin Bilgisayarı’nı üretti. Şirket büyük Silikon Vadisi yatırımcıları tarafından desteklendi ve bunlar sayesinde elde ettiği bir kaç fonlama fırsatının toplamı olarak 116 milyon Dolara yakın para topladı.

Firma Earn.com adını geçen Ekim ayında, kullanıcılara bazı görevleri tamamlamaları şartıyla kripto para ödülleri verdiği bir sosyal medya sitesi başlatma ve kullanıcıları bu şekilde teşvik etme fırsatını değerlendirmek amacıyla aldı.

Coinbase anlaşmanın şartlarını halkla paylaşmadı ancak bu görüşmelerde doğrudan bağlantısı olduğu söylenen bir kaynaktan alınan bilgilere göre, bu anlaşmanın toplam maliyetinin kripto para, hisse ve earn-out (şirketler arası alış-satış anlaşmalarında satın alınan ürünün fiyatının belli bir bölümünün sabit, geri kalan kısmının ise alıcı firmanın mali performanslarına endeksli olması) şeklinde toplam maliyetinin 120 milyonu aşmış olabileceği belirtiliyor.

Recode’den gelen yeni bir habere göre ise, bu Coinbase anlaşması ”100 milyon doların birazcık üzerinde” olarak belirtiliyor. Kurum aynı zamanda Earn.com’un bazı yatırımcılarının bu anlaşmaya ilk başta ayak sürüdüğünün de altını çizdi.

Bu satın almanın bir parçası olarak, Earn.com’un eş kurucusu ve CEO’su olan Balaji Srinivasan, Coinbase’in ilk baş teknoloji yöneticisi olacak. Coinbase, Earn.com takımının Coinbase kadrosuna katılacağını ve normalde yapmakta oldukları işlerine devam edeceklerini bildirdi.

Startup’ın açıklamaları ise şu şekilde:

”Earn, gereken ilgiyi görmesi için yapılması gereken, pratik blockchain uygulamalarının en iyileri arasında gösterilen ücretli e-posta ürününü yaptı. Earn’in işlerini sürdüreceğiz çünkü çok fazla gelecek ve potansiyel vaat ediyor.”

Yeni imkanları ile, Srinivasan, Coinbase platformunun gelişimine ve yeni kripto para piyasası yeteneklerinin keşfedilip işe alınmasına yardım edecek.

Bu yeni haber ise geçen Cuma duyurulan Coinbase’in mobil ethereum cüzdanı Cipher Browser’ı bünyesine katmasının hemen ardından geldi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment