Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Danimarka Vergisini Ödemeyen Kripto Para Kullanıcılarının Peşine Düşüyor

Danimarka Vergilendirme Bakanlığı, vergi yükümlülüğü olmasına rağmen vergisini ödemeyen kripto para sahiplerini daha yakından denetlemeye başlayacak. Bakanlık, vergi mevzuatında kripto paralara uygun olacak şekilde bazı güncellemelerin yapılmasını istiyor.

Danimarka’daki vatandaşlar, yürürlükteki vergi kanunu doğrultusunda kripto para piyasasında yaptıkları satışlardan elde ettikleri kazançlar üstünden vergi ödemekle yükümlüler. Fakat temeli 1922’de atılan bu kanun, kripto para piyasasının çağdaş yapısını karşılama noktasında yetersiz kalıyor.

Hataların ve sahtekarlıkların önüne geçilecek

Danimarka Vergilendirme Bakanlığı, salı günü yayımladığı basın duyurusunda kripto para işlemlerinin hatalı şekilde bildirilebildiğini ve vergi konusunda sahtecilik yapmak için kullanılabildiğini açıkladı. Vergilendirme Bakanı Morten Bødskov, bu sebeple ilgili mevzuatın güncellenmesi gerektiğini söyledi.

Vergi Dairesi, 2015-2019 tarihleri arasında ülke genelinde toplamda 16.000 şirketin ve vatandaşın kripto para alım-satımı yaptığını tespit etti. Bu işlemlerin %67’sinin, vergi otoritelerine uygun şekilde bildirilmediği vurgulandı. Bakan Bødskov, Avrupa Birliği ve OECD’deki çalışmaların da göz önünde bulundurulmasını belirterek şu açıklamada bulunmadı:

“Bu konuda tetikte olmalı, kurallarımızı güncel tutmalı ve hatalar ile sahtekarlıkları kısıtlamalıyız. Kripto para alanı, bunun iyi örneklerinden biri.”

Vergi Dairesi, şubat ayında yaptığı açıklamada kripto para yatırımcılarının toplamda 4.9 milyon dolar ödeme yaptığını, 48 şüpheli hakkında ihbarda bulunulduğunu duyurmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!