Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

(DGB) Digibyte

[one_fifth padding=”5px 5px 5px 5px”]

Başlangıç Tarihi:
12/01/2014
Twitter:
@DigiByteCoin
Website:
Digibyte
Kapasite:
21 Milyar

[/one_fifth]

[four_fifth_last padding=”5px 5px 5px 5px”]

Hakkında

Bitcoin’in 21 rakamını benimseyen ancak ondan farklı olarak 21 milyara kadar kapasite sunan DigiByte, 5 farklı algoritmaya sahip olan (Scryt, SHA-256, Qubit, Skein, Groestl) bir kripto para birimidir.

DigiByte (DGB): Tüm DigiByte ağında veya ödeme ağında yer alan tek bir para birimine karşılık gelir. 21 yıl boyunca toplamda 21 milyar adet DigiByte oluşturulacak.

Blok : DigiByte ağı üzerindeki 30 saniyelik bir zaman dilimi içerisinde gerçekleştirilen tüm işlemler bir bloğu meydana getirir. Bir bloğu basit bir şekilde betimleyecek olursak, belirli bir zaman dilimindeki tüm DigiByte’ların adres konumunu listeleyen bir excel tablosu olarak betimleyebiliriz. Her bir yeni DigiByte, bir blok ağdaki madencilik adı verilen süreç ile oluşturulduğunda dolaşıma katılıyor.

Madencilik : Madencilik aslında işlemlerin ağda nasıl işlendiğidir. Dünya üzerindeki herhangi bir insan DigiByte ağındaki işlemleri işlemeye yardımcı olmak adına masaüstü, dizüstü bilgisayarlarının veya cep telefonlarının işlem gücünü kullanarak bir madenci olabilir. DigiByte, yeni başlayanlar için madenciliği daha kolay bir hale getirmek adına 3 tık ve basit bir madencilik yazılımı sayesinde bu süreci daha da kolaylaştırdı.

Blockchain : DigiByte blok zinciri, ağda bulunan tüm blokların ve dolayısıyla ağ üzerinde yapılan tüm işlemlerin tarihine sahiptir. Her bir blok, kendisinden sonraki bloğu genesis bloğu adı verilen başlangıç bloğuna gidecek bir şekilde kendisine bağlar. Blokları birbirine bağlayarak tüm güncel DigiByte sahipliğinin doğru ve güvenli bir şekilde hesaplanması, merkezi olmayan bir consensus (fikir birliği) ile yapılır.

Özellikleri

Mutlak Güvenlik : Bir numaralı öncelik, şimdiden başlayarak sonsuza kadar ağ ve kullanıcı güvenliği sağlamak.

Hızlı İşlemler : Mümkün olan en hızlı dağıtılmış işlemleri oluşturmak.

Dünya Çapında Bir Merkeziyetsizcilik : Ağı her zaman açık, şeffaf ve erişilebilir durumda tutmak.

Kullanım Kolaylığı : Herkesin DigiByte’ı kullanımı kolay ve anlaşılabilir bir şekilde kullanmasını sağlamak.

Esnek İnovasyon : Yeni teknolojiler ve tehditler ortaya çıktıkça hızlı bir şekilde gelişmek, çağa ayak uydurmak ve yenilikler yapmak.

Teknolojisi

Güvenlik : DigiByte, son derece gelişmiş beş şifreleme algoritması kullanır. (Scryt, SHA-256, Qubit, Skein, Groestl)

Hız : DigiByte işlem bildirimleri 1-3 saniye içerisinde gerçekleşir. Bloklar her 30 saniyede bir keşfedilir ve işlemler her 3 dakikada bir doğrulanır. Gelecekte planlanan yükseltmeler bu süreleri daha da kısaltarak ağı hızlandıracaktır.

Ücretler : DigiByte’dan DigiByte’a olan işlemlerin çoğu ücretsiz ya da insanların ciddiye almayacağı kadar az bir ücrete sahip.

Dünya Çapında : DigiByte, 89’dan fazla ülkede depolanmış, işlem görmüş ve ticareti yapılmıştır.

Merkeziyetsizcilik : Bir aracıya, üçüncü bir taraf veya sunucuya ihtiyaç duymamaktadır.

Hızlı ve Yeniden Kullanım: Üç dakika kadar kısa bir sürede başka birine daha başka bir kişiden aldığınız DigiByte’ları gönderebilirsiniz.

Sınırlı Üretim : Yeni DigiByte’lar ağda her yeni bir blok ağ tarafından keşfedildiğinden, her otuz saniyede bir oluşur. Üretebilecek maksimum DigiByte sayısı 21 milyardır.

Madencilik : DigiByte madenciliği merkeziyetsiz bir şekilde beş bağımsız, yüksek güvenlikli algoritma ile yapılır.

Uyarlanabilir, Yenilikçi ve Esnek : DigiByte sürekli olarak dijital para teknolojisinin en son teknolojisine ayak uydurmak için yeni özellikler ve hizmetler ekliyor.

Kararlı Gelişim : DigiByte, bir yıldan uzun bir süredir dünyadaki tüm çekirdek geliştirme ekibi üyeleri ile sürekli ilerici bir politika izleyerek gelişim içerisindedir.

Grafik


[/four_fifth_last]