Site icon Koin Bülteni

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Kripto Parayı Tanımladı

cumhurbaskanligi-dijital-donusum-blockchain-kripto-para-blok-zincir

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, kripto para ve blockchain teknolojisi için hazırladığı sözlüğe birkaç yeni terim ekledi. Geçmişte blockchainin kullanım alanlarını inceleyen Dijital Dönüşüm Ofisi, bu sefer ‘kripto para’ için bir tanım verdi.

Dijital Dönüşüm Ofisi, martın başında “Blokzincir Sözlüğü” isimli bir seriye başladı. Seri kapsamında blockchain teknolojisinin, kriptografinin ne olduğuna ilişkin açıklamalar yapıldı. 19 Mart tarihli paylaşımda ‘kripto cüzdan’, ‘kripto para‘, ‘kripto madencilik’ ve ‘uzlaşma mekanizmaları’ üstünde duruldu.

Kripto para için ‘sanal para’ yorumu

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, verilen terimler için sırasıyla şu tanımlamaları yaptı:

Kripto paraların, “blockchain ağında kullanılmak için oluşturulduğu” belirtilirken IOTA gibi blockchain kullanmayan “şey”lerin ne şekilde adlandırılacağı, belirsiz.

TCMB’den benzer tanım geldi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası vatandaşların merak ettiği soruları yanıtlayabilmek adına 100 Soruda Merkez Bankacılığı adlı bir yayın çıkardı. Kripto paralar, TCMB’nin bu yayınında blockchain tabanlı “sanal para birimleri” şeklinde tanıtıldı.

TCMB buna ek olarak kripto paraların henüz stabil yapıda olmadığını vurgulamış, bunlara kripto para yerine ‘kripto varlık’ denebileceğini açıklamıştı.

Exit mobile version