Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Elon Musk Sadece Çeyrek Bitcoin’e Sahip Olduğunu Söyledi

Tesla Motors’un ve SpaceX’in kurucusu, teknoloji milyarderi ve girişimci Elon Musk, 22 Şubat Perşembe günü Twitter’da 0,25 BTC’ye sahip olduğunu söyledi. Bu da Musk’ın servetinin %0.000012’sine tekabül ediyor.
Musk’ın elindeki kripto para miktarına dair açıklama, içlerinde Musk’ın da bulunduğu birçok ünlüyü taklit ederek kripto para bağışı isteyen sahte hesapların bir anda çoğalarak meydana çıkması sonucu geldi.

22 Şubat’ta dolandırıcı hesaplardan şüphe duyan bir Twitter kullanıcısı Musk’a bir tweet’te “Neden bütün spamler son zamanlarda ortaya çıkıyor?” diye sordu.

Musk, konuyu Twitter CEO’su Jack Dorsey‘ye açtığını ama çabaların nafile olduğunu söyledi. Bu çoklu dolandırıcılığa olan şaşkınlığını kanıtlarcasına, aynı tweet içerisinde, bir arkadaşının yıllar önce ona verdiği 0.25 BTC dışında ‘kelimenin tam anlamıyla sıfır kripto paraya’ sahip olduğunu söyledi.
Belirttiği Bitcoin miktarı, 24 Şubat itibariyle 21.4 milyon dolar olan Musk için çok küçük bir meblağ.

Elon Musk, Kasım 2017’de eski SpaceX stajyeri Sahil Gupta‘nın çıkarttığı, Musk’ın aslında Bitcoin’in yaratıcısı efsanevi Satoshi Nakamoto olduğu yönündeki söylentileri yalanladı.

Cointelegraph’ın 21 Şubat tarihli haberine göre, geçtiğimiz günler bir bulut güvenlik firması Tesla’nın parola korumalı olmayan Amazon Web Service (AWS) yazılım kapsayıcısını henüz bilinmeyen bir süre miktarı boyunca kripto paylaşımı için ele geçirdiğini bildirdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment