Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum (ETH) Alım Opsiyonlarında %875 Artış: Fiyat Bunu Takip Edecek mi?

Ethereum (ETH) fiyatı bugün 606 dolara kadar yükselerek iki yılın rekorunu kırdı. Ethereum fiyatının aylık grafiğine bakıldığında ETH/USD paritesinin 1 Kasım tarihinden, 23 Kasım tarihine kadar %55 yükseldiği görülüyor. Bu yükselişin bir kısmı bireysel yatırımcılar, önemli bir diğer kısmı ise kurumsal yatırımcılardan kaynaklanıyor. Delta Exchange üzerindeki rekor Ethereum opsiyon hacmi de tam olarak buna işaret etmekte.

Ethereum fiyatı 606 doları gördü 

Ethereum 2.0 öncesi ETH fiyatı spot piyasada %55 artarken, Delta Exchange üzerindeki Ethereum opsiyon ürünlerinin hacminin %875 yükseldiği görülüyor. 2018 yılının ağustos ayından beri aktif olan Delta Exchange, kripto para türev ürün platformları arasında da önemli bir yere sahip.

Delta Exchange’in 24 saatlik Ethereum opsiyon ürün hacmine bakıldığında, alım opsiyonlarının %877 arttığı görülmekte. Bu da yaklaşık olarak 1,3 milyon dolarlık hacme ulaşıldığını gösteriyor. Peki kripto para tabanlı opsiyon ürünleri nedir ve Delta Exchange üzerindeki rekor ETH alım opsiyonu hacmi ne anlama geliyor?

Ethereum opsiyon sözleşmesi nedir? 

Geleneksel piyasalarda sıklıkla kullanılan opsiyon alım/satım sözleşmeleri, aslında yatırımcıların geleceğe yatırım yapmalarını sağlıyor. Yatırımcıların opsiyon sözleşmesi üzerinden belirli bir süre sonrasına alma opsiyonuna sahip olabiliyorlar. Örnek olarak 1 ay opsiyonlu bir sözleşmede yatırımcı süre sonunda bu sözleşmeyi yerine getirip alım yapabilir veya istediği fiyatı görmeyince alım yapmaktan vazgeçebilir. Satım opsiyonlarında da aynı durum söz konusu.

ETH  alım opsiyonlarında rekor hacmin elde edilmesi ise yatırımcıların toplam piyasa değerine göre en büyük ikinci kripto para biriminin geleceğine inandıklarını gösteriyor. Bybt tarafından aktarılan verilere bakıldığında sadece Delta Exchange üzerinde değil, aynı zamanda Deribit ve diğer opsiyon ürün platformlarında da hacim rekorlarının kırıldığı görülüyor.

Deribit 1,41 milyon ETH değerinde opsiyon sözleşmesine ulaşırken, sorunlarla boğuşan OKEx ise 167.000 ETH değerinde sözleşme ile ikinci sırada yer alıyor. Opsiyon sözleşmelerinde ve diğer türev ürünlerde artan ETH ilgisinin, uzun vadede fiyata etki etmesi muhtemel.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!