Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum (ETH) Tokenlarının Kârlılık Oranı Yüzde 100’e Yakın

Bundan bir ay öncesine kadar 230 dolar seviyelerinde seyreden Ethereum fiyatı an itibarıyla 390 dolara kadar gelmiş durumda.  Glassnode’un araştırmalarına göre Ethereum bu yükseliş sayesinde birçok yatırımcının yüzünü güldürdü.

Glassnode tarafından yapılan araştırmalara göre sirkülasyondaki Ethereum tokenlarının çok büyük bir kısmı yatırımcılara kazanç sağladı. Güncel verilere göre yatırımcılar bu tokenların %90’ından kâr ettiler.

Ethereum İyi Kazandırdı

Şu anda sirkülasyonda 112 milyondan fazla Ethereum tokenı bulunuyor. Bu tokenların tanesi 390 dolar gibi bir fiyattan satılıyor. Ethereum fiyatının kurulduğu günden bu yana bu kadar yükselmiş olması birçok yatırımcının yüzünü güldürdü. Çünkü bu yatırımcılar ETH sayesinde ciddi miktarlarda kazanç sağladılar.

Ethereum fiyatı özellikle geçtiğimiz son birkaç hafta içerisinde kayda değer oranda yükseldi. Bitcoin’in yatay bir şekilde hareket ettiği dönemlerde yükselişini sürdüren Ethereum, bu performansıyla yatırımcılara neredeyse %100’lük kazanç sağladı.

Aylık ETH grafiği

Glassnode’un araştırmalarına göre Ethereum’un bu performansı, Ether tokenlarının kârlılık oranını da artırdı. Bu araştırmaya göre yatırımcılar sirkülasyondaki toplam ETH arzının %90′ı, yani neredeyse tamamı sayesinde kazanç elde ettiler. Başka bir deyişle, sirkülasyondaki ETH’lerin yüzde 90’ının anlık fiyatıen son kullanıldığı tarihteki fiyatından daha yüksek.

Glassnode’un Ethereum araştırması, Kaynak
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment