Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FED Başkanı Bitcoin’i Altına Benzetti

FED Başkanı Jeromy Powell Bitcoin’in bir para biriminden ziyade altına benzediğini düşünüyor.

ABD‘deki Federal Rezerv Başkanı Jeromy Powell geçtiğimiz gün ABD Senatosu’na bağlı olan Bankacılık Komitesi’yle bir araya geldi. Powell bu oturum sırasında gerek kripto paralar hakkında gerekse Facebook’un Libra projesi hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Öncelikle Facebook’un dijital para projesi hakkında konuşan Powell bu projenin yasal bağlamda çeşitli sorunlara yol açabileceğini, Libra’nın “para aklama” gibi yasa dışı işler için kullanılabilleceğini söyledi. Powell ayrıca Libra’nın “gizlilik, müşteri güvenliği ve finansal istikrar” gibi alanlarda da endişeye yol açtığını düşünüyor.

Özünde bir ödeme aracı olarak kullanılması planlanan Libra Dünya genelindeki pek çok regülatörün eleştirisine maruz kalıyor. FED Başkanı Powell de bu projenin ciddi sorunlara yol açabileceğinden endişeleniyor.

Bitcoin Yorumları

Powell, konu hakkında yaptığı konuşma sırasında Facebook’un Libra projesini eleştirirken Bitcoin hakkında da bazı yorumlar yaptı.

Bitcoin’in tam anlamıyla bir ödeme aracı olarak kullanılmadığını, bunun tam anlamıyla bir ‘para birimi’ olarak görülemeyeceğini söyleyen Powell şu yorumu yapıyor:

“Şu anda neredeyse hiç kimse Bitcoin’i ödeme yapmak için kullanmıyor. İnsanlar bunu altına bir alternatif olarak kullanıyorlar.”

Powell ayrıca ABD’nin bir daha “altın standardını hayata geçirmemesi gerektiğini” düşünüyor. Kendisinin tüm bu yorumları kripto para topluluğunun büyük ilgisini çekmiş durumda. Sektörün ünlü isimlerinden Barry Silbert, Powell’in açıklamaları hakkında şu yorumu yapıyor:

“Ne kadar yol katetmişiz. Federal Rezerv’in Başkanı demin Bitcoin’i altınla kıyasladı.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment