Forbes’un internet sitesinde bir yazı kaleme alan Thomas Dichter, sosyal sorumluluk projelerinde son dönemde Blockchain kullanımının deyim yerindeyse çılgınlar gibi arttığını ancak bunun tam olarak gerekli olup olmadığı konusunda şüphelere sahip olduğunu belirtti.
Dichter, şu anda bu durumun giderek daha da fazla olacak şekilde bir trend haline geldiğini söylerken, şirketlerin ya da kar amacı gütmeyen kurumların Blockchain ile tam olarak neyi çözmek istediklerini bilmediğini savundu.
Deneyimli isim, yine de üçüncü dünya ülkelerinde en büyük sorun olan yolsuzluk ve sahtecilik gibi süreçlerin Blockchain teknolojisi ile halledilme şansının da olduğunu ve bu noktada teknolojinin çok önemli bir alternatif sunduğunu belirtirken; yapılan tüm çalışmaların da bu noktaya yoğunlaşması gerektiğini belirtti.
Her ne kadar son dönemde Blockchain teknolojisi kullanımı artmış olsa da, halen dünya genelinde birçok kar amacı gütmeyen kurumun özellikle de bağışların şeffaflığı konusunda Blockchain’den faydalanmak için çeşitli ön araştırmalar ve çalışmalar yaptırdığını ifade eden Dichter, bu durumun bu şirketleri zaman içinde nereye götüreceğini ise merak ettiğini belirtti.
Birçok alanda hali hazırda kullanılmaya başlanan ancak bazı sektörlerdeki mevcudiyeti de haliyle tartışılır hale gelen Blockchain teknolojisinden, en iyi yararlanan sektörün adını söylemek pek de mümkün değil. Şu anda hemen her sektörde teknoloji ile ilgili uyum pratiği yapan birçok işletme bulunuyor. Dünyanın dev şirketleri de bu noktada yatırımlara devam ediyor.