Güney Kore Merkez Bankası, her yıl yayınladığı bir raporda bu sefer merkez bankası destekli dijital para projeleriyle ilgili de bir yer ayırdı ve bu projeler hakkında kısa bir bilgilendirme yaptı.
Ülkenin merkez bankası geçtiğimiz gün yıllık ödeme raporunu yayınladı ve yerel finans sektöründeki bazı gelişmeler hakkında bilgiler paylaştı.
Merkez Bankası tarafından yayınlanan bu rapora göre dağıtılmış kayıt teknolojisi (DLT) ve kripto para gibi teknolojilerin popüler olması, özellikle Uruguay ve Tunus gibi ülkelere merkez bankası destekli dijital para fikrinin ciddi bir şekilde konuşulmasına yol açtı.
Güney Kore Merkez Bankası aslında geçtiğimiz yıl kendi dijital parasını oluşturmayı düşünüyordu ancak bu plan daha sonra çeşitli eksikler nedeniyle rafa kaldırıldı. Ancak görünüşe göre banka, bu fikirden hala çok uzaklaşmış değil.
Yayınlanan bu rapora göre söz konusu dijital paralar yalnızca farklı finans kurumları arasında değil, mikroödemeler için de kullanılabilirler. Güney Kore Merkez Bankası bu işlemlerin hem toplum hem de ekonomi için büyük önem arz ettiklerini düşünüyor.
Merkez Bankası tarafından geliştirilecek bir dijital paranın özellikle ticari bankalar için olumsuz etkiler yaratabileceğini belirten banka, kendisinin de bu para ile ön plana çıkabileceğini düşünüyor.
Güney Kore Merkez Bankası, herhangi bir merkez bankası tarafından üretilen ve desteklenen bir dijital para fikrinin iyi mi yoksa kötü mü olduğuna henüz tam anlamıyla karar verebilmiş değil. Ancak şu ana dek yapılan açıklamalar, Merkez Bankası’nın bu konuyu hala araştırdığını gösteriyor.