Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore Bitcoin’i Vergilendirmeye Çalışıyor

Güney Kore Hükümeti, ülkede Bitcoin ve diğer kripto paralarla işlem yapan yatırımcılara yeni bir vergi getirmeyi planlıyor.

Korea Times tarafından yapılan habere göre ülkenin Ekonomi ve Finans Bakanlığı, söz konusu vergi planını önümüzdeki yıl içerisinde tamamlamayı hedefliyor.

Yatırımcı Takibi

Güney Kore Hükümeti ülkedeki kripto para ticaretini daha iyi denetleyebilmek için yeni bir yasa tasarısı hazırlıyor. Şu anda alt komite tarafından incelenen bu tasarının Millet Meclisi’ne sunulması, buradan da onay alması halinde önümüzdeki yıl içerisinde yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Bu tasarının onaylanması halinde ülkedeki kripto para borsalarının, yatırımcıları çok daha iyi bir şekilde takip etmesi gerekecek. Borsalar bu tasarının yasalaşması halinde her bir yatırımcının kimliğini kontrol edecek ve her bir yatırımcı için ayrı ayrı kayıtlar oluşturacak.

Vergi Geliyor

Korea Times tarafından yapılan habere göre ülkedeki yetkililer bu tasarının yanı sıra bir de kripto para yatırımcıları vergilendirmeye çalışıyorlar.

Yerel kaynaklar tarafından aktarılan bilgilere göre Güney Kore Hükümetinin hedefi kripto para ticareti yaparak gelir artışı yaşayan yatırımcılardan vergi almak. Ancak hükümetin bu vergiyi getirmeden önce yapması gereken bazı şeyler var.

Hükümetin öncelikle dijital paralarla ilgili yasal bir tanım hazırlaması gerekiyor. Dijital paralardan hisse ticaretinde mi yoksa emlak ticaretinde olduğu gibi mi vergi alınacağı henüz bilinmiyor. Hükümetin karar vermesi gereken şeylerden biri bu.

Güney Kore Hükümetini zorlayacak bir diğer şey olarak ise kripto para fiyatlarındaki ani değişiklikler gösteriliyor. Kripto para fiyatları hisse fiyatlarına kıyasla çok daha hızlı bir şekilde değişiklik gösterebildiği için vergi keserken tam olarak hangi fiyatın baz alınacağı belli değil.

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment