Güney Kore‘nin başkentindeki büyük çaplı bir hastane, hastalara sunduğu hizmetleri daha verimli hale getirebilmek için Blockchain teknolojisinden faydalanmayı planlıyor.
Ülkedeki Daily Medi gibi yerel kaynaklar tarafından yapılan habere göre Güney Kore’deki Bilim Bakanlığı ve Seul Tıp Merkezi, işbirliği yaparak Akıllı Hastane adlı yeni bir program başlattılar. Bu programın amacı, Seul’daki söz konusu hastanenin çeşitli tıbbi süreçleri daha hızlı bir şekilde tamamlamasını sağlamak.
Seul Tıp Merkezi, Blockchain teknolojisini kullanarak halihazırda sunduğu hizmetleri daha verimli hale getirmeyi, bazı idari süreçleri ise kolaylaştırmayı hedefliyor. Konu hakkında yayınlanan bilgilerden bir kesit şu şekilde:
“Seul Tıp Merkezi Blockchain tabanlı bir platform aracılığıyla elektronik reçete teslimatı, sertifika basımı, sigorta talebi gibi hizmetler sunacak ve böylece otomatik, kişiselleştirilmiş, entegrasyonlu bir tıbbi bilgi platformu kurmuş olacak.”
Akıllı Hastane adı altında başlatılan bu program aslında pek sürpriz değil. Çünkü Güney Kore’deki İnternet ve Güvenlik Kurumu tarafından bir süre önce Blockchain ile ilgili yayınlanan raporda böyle bir programdan bahsediliyordu.
Güney Koroe’deki Bilim Bakanlığı’na bağlı olan İnternet ve Güvenlik Kurumu, günümüzde Blockchain teknolojisinin Güney Kore’deki sektörlere entegre edilmesi için çalışıyor. Bu kurum, Blockchain’in birbirinden farklı alanlardaki sorunları çözebileceğine ve bu alanlardaki verimliliği artırabileceğine inanıyor.