Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hedge Fonları 5 Yıl İçinde Daha Fazla Kripto Para Almayı Planlıyor

Hedge fonları, portföylerinde kripto paralara verdikleri ağırlıkları 2026 yılına kadar kayda değer miktarda artırmayı planlıyor. Hedge fonlarından kripto paralara yapılacak yatırımın boyutunun 312 milyar doları bulabileceği tahmin ediliyor.

Fon yöneticisi Intertrust tarafından yapılan ve global çapta 100 hedge fonu yöneticisinin katıldığı yeni bir anket, kripto paralar için bir güven oyu niteliği taşıyor. Financial Times’ın haberine göre fon yöneticileri, 2026 yılına gelindiğinde kripto paralara portföylerinde %7,2 oranında ağırlık veriyor olmayı bekliyorlar.

  • Ankete katılan yöneticilerin temsil ettikleri hedge fonlarının yönetiminin altında toplamda 7.2 milyar dolar değerinde varlık bulunuyor.

  • Kuzey Amerika, Avrupa ve Birleşik Krallık merkezli fonların CFO’larının katıldığı ankete göre bu yöneticilerin hepsi, portföylerinde kripto paralara en az %1’er oranda yer vermeyi planlıyor.


  • Kuzey Amerikalı fon yöneticileri, kripto paralara ortalama %10,6 oranında ağırlık verilmesini bekliyor. Bu oran Avrupa’daki ve Birleşik Krallık’taki yöneticiler için %6,8 oldu.


  • Anket katılımcılarının %17’si, kripto paralara %10’dan fazla yer verileceğini öngörüyor.


  • Preqin’in hedge fonlarına ilişkin yaptığı tahminleri baz alan Intertrust’a göre bu anket sonuçları sektör geneline yansırsa, hedge fonları 2026 yılına kadar kripto paralara 312 milyar dolar yatırım yapmış olabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!