Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İddia: İsviçre’nin Finansal Otoritesi, Kripto Paralar İçin Olan Risk Teminatını Yüzde 800’e Çıkarmak İstiyor

5 Kasım tarihinde Cointelegraph kaynağının aktardığı habere göre, İsviçre‘nin Finansal Piyasa Gözlem Otoritesi FINMA, bankaların ve diğer finansal kurumların kripto para birimleri için olan risk teminatını ve karşılığını mevcut piyasa değerinin %800’üne oranlaması gerektiği uyarısında bulundu.

Ülkenin önemli haber kaynaklarından Swissinfo, FINMA tarafından ülkenin denetleme, vergiden sorumlu kurumu EXPERTsuisse‘ye gönderilen gizli bir mektubun kopyasını ele geçirmiş. Elde edilen kopyaya göre FINMA kripto para varlıkları için olan sermaye tamponunu oldukça yukarı çekmek istiyor. FINMA, kripto para birimlerinin ”bankalarda veya başka yerlerde tutulmalarından bağımsız olarak, piyasa ve kredi risklerinin” %800 oranda arttırılması gerektiğini vurgulamakta.

Bitcoin basın saatine göre 6.4000 dolar civarlarında geziniyor ve yeni FINMA gerekliliği ile bir bankanın her bir Bitcoin için 51.000 dolar civarında bir değer ön görmesi gerekmekte. Bankalar ellerindeki kripto para pozisyonlarının potansiyel kayıplarını engellemek için, yeni düzenleme gereği inanılmaz oranlarda nakit para bulundurmak zorunda kalacak ve bu durum kripto para birimlerine olan yatırımı engelleyebilir. En azından İsviçre içerisinde.

Swissinfo’ya göre bu yeni kurallar 26-27 Kasım tarihinde Basel’de yapılacak olan sıradaki bankalar toplantısına kadar yürürlüğe girmeyecek. İsviçre özellikle kripto para birimleri konusunda bir çok ülkeye kıyasla çok daha yenilikçi ve girişimci hamleler yapmıştı ancak yapılan bu yeni hamlenin neden veya niçin yapıldığı henüz kesinlik kazanmadı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment