Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

JPMorgan CEO’su Dimon: “Bitcoin Umurumda Değil”

JPMorgan CEO’su Jamie Dimon, Bitcoin’in “pek umurunda olmadığını” ve Bitcoin’e karşı herhangi bir ilgi duymadığını söyledi. Dimon’ın açıklamalarına göre aynı tutum, JPMorgan Chase müşterileri için geçerli değil.

Jamie Dimon, salı günü Wall Street Journal’ın düzenlediği etkinlikte kripto paralar hakkında konuştu. Birkaç hafta önce, JPMorgan’ın kendi adına bir ilke imza atıp Bitcoin fonu kurabileceği aktarıldı.

“Bitcoin pek umurumda değil”

JPMorgan CEO’su, etkinlikte Bitcoin ile dijital merkez bankası paraları arasında bir ayrım yaptı. Türkiye, kısaca CBDC olarak bilinen bu projeleri geliştiren ülkeler arasında yer alıyor.

2017’de yaptığı açıklamalarda Bitcoin’i bir “dolandırıcılık” olarak tasvir eden Dimon, onunla hala ilgilenmediğini söyleyip, “Bitcoin pek umurumda değil.” açıklamasında bulundu.

Müşterilerden bu yönde talep var

JPMorgan’ın müşterileri, bankanın CEO’suyla aynı görüşleri paylaşmıyor. Forbes’un haberine göre JPMorgan müşterileri, kripto paraların nasıl saklanabileceğini, nasıl alınıp-satılabileceği araştırmaya başladılar.

Müşteri tabanındaki bu trendi yorumlayan Dimon, müşterilerin kendisinden farklı olarak Bitcoin’e “ilgi duyduklarını” söyleyip, “Müşterilere ne yapmaları gerektiğini söylemiyorum.” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!