27 Mart tarihinde Japan Today tarafından yayınlanan habere göre, bir Japon mahkemesi cryptojacking suçlamasından yargılanan adamın suçlu olmadığına karar verdi.
Yokohama Bölge Mahkemesi 31 yaşındaki internet sitesi tasarımcısının kendi internet sitesinde kripto para madenciliği yapmak için Coinhive yazılımını çalıştırdığı iddiasını incelemeye aldı. Söz konusu program siteyi ziyaret eden kişilerin işlemcisini kullanarak hacker veya kötü amaçlı kişiler için kripto para madenciliği yapıyor ve bu olaya genel olarak cryptojacking adı veriliyor. Şüpheli ise kendi çalıştırdığı programın bir virüs olarak kabul edilemeyeceğini ifade etti.
Yargıç Toshihiro Homma konu hakkında yaptığı açıklamada programın sosyal olarak kabul edilemez olmadığını ve kişinin yaptığının suç kabul edilemeyeceğini ifade etti. Savcılar ise şüphelinin siteye giren ziyaretçilerin izni olmadan programı çalıştırmasından dolayı 904 dolarlık bir cezaya çarptırılmasını talep etmişti. Şikayetçi taraf bunun yanı sıra ziyaretçilerin elektrik faturalarının da kendi bilgileri dışında arttığını savundu. Mahkeme ise programın kişilerin kişisel verilerine zarar vermek amacı taşımadığını dile getirdi.
Cryptojacking olarak bilinen bu yöntem özellikle 2018 yılında inanılmaz bir artış yaşadı. McAfee Labs tarafından yapılan açıklamaya göre Cryptojacking etkinliği 2018 yılında %4.000 artış yaşadı. Geleneksel yöntemleri kullanan birçok hacker, kripto para sektörünün patlama yaşaması sonrası hedefini kripto para yatırımcıları haline getirmiş ve 2018 yılı boyunca yüzlerce hacklenme olayına tanıklık etmiştik.
Özellikle Monero kripto para birimi birçok cryptojacking olayında kazılan temel kripto para birimi olmuştu.