Site icon Koin Bülteni

Japonya’dan 5 Kripto Para Borsasına Engelleme Talebi: Apple ve Google ile Görüşülüyor!

Japonya’nın finansal düzenleyicisi FSA, Apple ve Google’dan kayıtsız beş yurtdışı kripto borsasının uygulamalarını engellemelerini istedi, ancak indirilen uygulamaların kullanımı devam edebilir.

Japonya’nın finansal düzenleyici kurumu Mali Hizmetler Ajansı (FSA), Apple ve Google’dan ülkelerindeki uygulama mağazalarında kayıtsız beş yurtdışı kripto borsasını engellemelerini resmen talep etti.

Bu adım, Japonya’da bir ilk olarak kaydedildi. Nikkei’nin haberine göre, söz konusu borsalar Bybit, MEXC Global, LBank Exchange, KuCoin ve Bitget olarak belirlendi. FSA, Ödeme Hizmetleri Yasası kapsamında bir uyarı yayınlayarak firmaların isimlerini kamuoyuna duyurma kararı aldı.

Apple’ın, ajansın talebine yanıt olarak bu uygulamaları Japonya’daki mağazasından kaldırdığı bildirildi. Şirket, söz konusu borsaları Japonya vatandaşlarına hizmet vermemeleri konusunda defalarca uyarmıştı.

Google’ın ise talebe henüz yanıt vermediği aktarıldı. Ancak, bu tür engellemeler yalnızca gelecekteki indirmeleri önleyebiliyor. Apple ve Google, müşteriler tarafından halihazırda indirilmiş uygulamaları kaldıramadığı için kullanımlarının devam edebileceği belirtildi.

Kayıtsız borsalar, genellikle bireysel ülkelerin düzenlemelerine tabi olmadan sınır ötesi faaliyet gösterebiliyor. Japonya, Ödeme Hizmetleri Yasası kapsamında ilk uyarısını 2018’de yapmış olsa da kayıtsız işletmeler ülkede faaliyetlerini sürdürüyor. Konuyla ilgili olarak kripto borsalarına yorum talebinde bulunulduğu da kaydedildi.

Japonya, kripto endüstrisine diğer ülkelerden daha sıkı bir tutum sergiliyor. FSA, geçen yıl finansal kuruluşları, kripto borsa sağlayıcılarına yapılan “yasa dışı” transferleri izleme konusunda daha sıkı önlemler almaya teşvik etmişti.

Bununla birlikte, Güney Kore Asya-Pasifik bölgesinde perakende işlem hacmi açısından önde gelse de Japonya, kripto alanında farklı bir niş oluşturdu. Nomura, SBI, SMBC, Sony ve DMM gibi büyük oyuncuların önemli adımlar atmasıyla ülke, kurumsal katılımın merkezi haline geldi.

Exit mobile version