Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Justin Bons’a Göre Bitcoin Fiyatı Her Döngüde 2 Katına Çıkmalı: İşte Nedeni!

Avrupa’nın en eski kripto para fonu Cyber Capital’in kurucusu ve yöneticisi Justin Bons, her döngüde Bitcoin (BTC) fiyatının 2 katına çıkması gerektiğini öne sürdü ve nedenlerini açıkladı.

Tecrübeli yatırımcı Justin Bons yakın tarihli bir sosyal medya gönderisinde, Bons, Bitcoin ağının ciddi güvenlik krizleri yaşamaması için fiyatın her 4 yıllık periyotta iki katına çıkmaktan başka şansının olmadığını iddia etti ve uzun vadeli düşünüldüğü zaman ağın güvenliğinde yaşanabilecek ciddi problemlere değindi.

Bitcoin’in işlevselliğine devam edebilmesi için ağın güvenliğini sağlayan madencilere “blok ödülü” adı altında verilen ödemelerin önümüzdeki on yıllar içerisinde küresel gelirin bile ötesine geçebileceğini düşünen Bons, bu durumun sürdürebilirlik sorunu yaratabileceğini belirtti. Bons’un iddialarını yorumlayan analistler ise iki kritik seçenek üzerinde durdular. Bu noktada ya Bitcoin tüm bu giderleri karşılayacak oranda aşırı bir şekilde yükselmeye devam edecek ya da iflas eden madenciler ve fiş çekmelerin artması ağın güvenliğini ciddi bir tehlikeye sokacak.

Öte yandan bu fiyat artışının ve validatörlere ödenen miktarın önümüzdeki 5-9 yıl içinde sekteye uğrayacağını düşünen analist, “BTC’nin güvenlik ve teknik temeli kumdan yapılmıştır” ifadelerini kullandı.

BTC, önümüzdeki yüzyıl boyunca her dört yılda bir değerini ikiye katlamalı veya sadece mevcut güvenlik seviyesini korumak için son derece yüksek ücretlere katlanmalıdır. Cari fiyata göre 33 yılda küresel GSYİH’yı aşacağı için böyle bir büyüme imkansız. Öyleyse; BTC güvenliği ölüme mahkumdur! Üstelleri ve ekonomiyi anlıyorsanız, bunun tamamen imkansız olduğunu bilmelisiniz. BTC’nin güvenlik ve teknik temeli kumdan yapılmıştır; Yanlış umut.

Uzun bir süredir Bitcoin savunuculuğu ile tanınan Bons, karalama amacı gütmediğini ve bu harekete gerçekten inandığı için yaklaşan tehlike konusunda uyardığını vurguladı. Benzer bir uyarı, geçen sene Ethereum (ETH) kurucu ortağı Vitalik Buterin tarafından da yapılmıştı.

Bitcoin’in geleceğindeki güvenlik sorunları hakkında endişelerini dile getiren Vitalik, verdiği bir röportajında Bitcoin çalışma şeklinin uzun vadeli olarak güvenlik açıklarına sebebiyet verebileceğini ve bir noktada en azından hibrit hisse kanıt sistemine geçmesi gerekebileceğini ifade etmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!