Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Katar Varlık Fonu: Kripto Paraların “Olgunlaşması Lazım”

Katar’ın varlık fonu Katar Yatırım Otoritesi (QIA), kripto paralara piyasadaki “spekülasyon” yüzünden yatırım yapmadığını açıkladı. Bloomberg’in aktarımına göre varlık fonunun yöneticisi, Bitcoin (BTC) gibi kripto paraların “olgunlaşması gerektiğini” söyledi.

Katar Yatırım Otoritesi (QIA) CEO’su Mansoor bin Ebrahim Al-​Mahmoud, Katar Ekonomi Forumu’nda, “Sektöre yatırım yapıp yapmayacağımıza karar vermeden önce (kripto paraların) biraz daha olgunlaşması lazım.” açıklamasında bulundu.

2005 yılında devletin rezerv fonunu yönetmesi için kurulan Katar Yatırım Otoritesi, yönetimi altındaki toplam değeri 340 milyar doları aşan varlık ile dünyanın en büyük varlık fonları arasında yer alıyor. QIA, geçen yılın kasım ayında Borsa İstanbul’un %10’luk payını devralmak için Türkiye Varlık Fonu ile anlaşmıştı.

Al-Mahmoud, kripto paralara yatırım yapmaktansa Asya ve ABD’deki yatırımlara yoğunlaşacaklarını söyledi.

Bu yıl 64.899 dolarla rekor kıran Bitcoin, geçtiğimiz gün bu yılın başından sonra ilk kez 30.000 doların altına düşmüştü. CoinGecko verilerine göre Bitcoin, son 24 saat içinde %15’ten fazla değerlenerek 34.000 doların üstüne çıktı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!