Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Yatırımcıları Fed Kararını Bekliyor: Bu Veri Düşmeye Başladı

Greeks.live tarafından yapılan açıklamaya göre ABD başkanlık tartışması ve çeşitli makro veriler bu hafta önemli bir volatilite yaratmadı.

Önümüzdeki hafta için Fed’in faiz indirimi beklentileri netleşmeye başlıyor. CME’nin sunduğu faiz oranı ticaret verilerine göre, gelecek hafta 25 baz puanlık bir faiz indirimi olasılığı yüzde 87 iken, 50 baz puanlık bir indirim olasılığı ise sadece yüzde 13 olarak değerlendiriliyor.

Greeks.live ekibi tarafından kripto para piyasasıyla ilgili yapılan açıklamada, “Bu arada, opsiyon verileri tüm ana vadelerde zımni volatilite (IV) oranlarının önemli ölçüde düştüğünü gösteriyor. Piyasanın volatilite beklentileri gerçekleşmezken, Eylül ayının ana teması hala dalgalı bir seyir izlemeye devam ediyor” dendi.

Fed kararı ne zaman açıklanacak?

Eylül ayı FED faiz kararı, kripto para yatırımcıları tarafından yakından takip ediliyor. Fed’in bu ayki toplantıda 50 baz puanlık bir indirimine gitme olasılığının azaldığını belirten analistler, 25 baz puanlık bir indirimin muhtemel olduğunu belirtiyor.

FED faiz kararı toplantısı 18 Eylül 2024 Çarşamba günü yapılacak ve akşam saat 21.00’da eylül ayı faiz kararı açıklanacak.

Analistler, enflasyon oranlarında beklentiler dahilinde bir yavaşlamanın olduğunu ve çekirdek enflasyon tarafında sınırlı da olsa direncin sürdüğünü belirterek, Fed’in bu ayki toplantıda 50 baz puanlık bir indirimine gitme olasılığının azaldığını söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!