Site icon Koin Bülteni

Kurumsallar Bitcoin’den Ethereum’a ve Altcoinlere Döndü Ama XRP Kanıyor!

Kurumsal yatırımcılar geçtiğimiz hafta dijital varlık ürünlerinde Bitcoin’den (BTC) Ethereum’a (ETH) u dönüşü yaparken Ripple (XRP) kan kaybetmeye devam ediyor.

CoinShares tarafından paylaşılan verilere göre, dijital varlık yatırım ürünlerine geçen hafta 286 milyon dolarlık giriş yaşanarak yılbaşından bu yana toplam girişler 11,1 milyar dolara ulaştı ve yönetilen toplam varlık miktarı 177,2 milyar dolar seviyesine geriledi.

ABD’deki piyasa belirsizliklerinin artması ve New York Mahkemesi’nin ABD tarifelerini yasa dışı ilan etmesi gibi gelişmeler, yatırımcıların tercihlerinde dalgalanmaya neden oldu. Geçen haftanın en büyük girişleri, 199 milyon dolar ile yine ABD’den gerçekleşirken; onu sırasıyla 54,8 milyon dolarla Hong Kong, 42,9 milyon dolarla Almanya ve 21,5 milyon dolarla Avustralya izledi. İsviçre ise 32,8 milyon dolarlık çıkışla yılbaşından bu yana negatif pozisyonda kalan ender ülkelerden biri oldu.

Dijital varlıklar arasında bu hafta en çok yatırım Ethereum’a  yapıldı. Ethereum ürünleri geçen hafta 321 milyon dolar giriş görerek, aralık 2024’ten beri en güçlü performansını sergiledi ve arka arkaya altıncı haftalık pozitif serisini sürdürerek toplam girişlerini 1,19 milyar dolara yükseltti.

Bitcoin (BTC) ise hafta başında güçlü girişlerle dikkat çekerken, hafta ortasında yaşanan tersine dönüşle toplamda 8 milyon dolar çıkış yaşadı. Bu, Bitcoin’in ardı ardına 6 haftalık giriş serisinin ardından ilk negatif hafta olarak kayıtlara geçti.

Öte yandan XRP, üst üste ikinci haftasında da yatırımcılarından 28,2 milyon dolarlık çıkış gördü. Altcoinler arasında ise Solana (SOL) 1,5 milyon dolar, Sui (SUI) 2,2 milyon dolar giriş yaşadı. Short Bitcoin (Bitcoin düşüşüne oynayan yatırım ürünleri) 3,6 milyon dolar çıkış gösterirken, çoklu varlık fonları da 2,4 milyon dolarlık çıkışla haftayı negatif tamamladı.

Birçok şirketin almak için devreye girdiği Ethereum’u Binance TR aracılığıyla alıp-satabilirsiniz.

Exit mobile version