Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Lüksemburg Vatandaşlarının Yaklaşık Yüzde 10’u Kripto Para Sahibi

TNS Ilres adlı şirket tarafından yapılan güncel bir ankete göre Lüksemburg’daki her 10 vatandaştan 1’i kripto para sahibi.

TNS’ye göre ankete katılmış Lüksemburg vatandaşlarının %8’i kripto paraya sahip. Kripto para sahibi olan vatandaşların %6’sı Bitcoin, %2’si Ethereum, %2’si Bitcoin Cash, %2’si ise Ripple yatırımına sahip.

Litecoin, Stellar ve EOS gibi kripto paralar da %1’er kullanım oranına sahipler.

TNS’nin yaptığı anketin sonuçlarına göre kripto paraların ne olduklarına dair fikri bulunan insanların büyük çoğunluğu “gelirinin bir kısmını [kripto paralara] yatırmaya hazır olmadığını” söyledi.

Yine ankete göre Lüksemburg vatandaşlarının dörtte üçü kripto paralar hakkında fikir sahibi ve katılımcıların %8’i kripto paraları tam anlamıyla anladığını iddia ediyor.

Katılımcıların yüzde yirmi dokuzu kripto paralar hakkındaki bilgi düzeyinin “gayet iyi” olduğunu iddia ederken %40’ı kripto paraları duyduğunu ancak bu paraların nasıl çalıştıklarını tam anlamadığını söyledi.

Nüfusun dörtte biri ise kripto paralardan habersiz.

Ankete katılan erkek katılımcıların yarısının kripto paralar hakkındaki bilgi düzeyinin “iyi” derecede olduğu, kadınlarda ise bu oranın %27 olduğu da ortaya çıktı.

Pek şaşırtmasa da genç insanların kripto paralar hakkında daha bilgili oldukları da ortaya çıkan veriler arasında. Maddi durumu kısmen daha iyi olan kişiler de kripto paralar hakkında daha kötü durumdakilere kıyasla daha çok bilgi sahibiler.

Kripto paralara yatırım yaptığını söyleyenlerin ise %20’si 500 €’dan az, %28’i 2,500 €’dan az, %13’ü 5,000 €’dan az, %9’u 10,000 €’dan az ve %2’si 10,000 €’dan fazla yatırım yapmış.

Yatırım yapmış katılımcıların yüzde yirmi yedisi ise ne kadar yatırım yaptığına dair bir yanıt vermekten kaçındı.

Anket Şubat 2018 boyunca devam etti ve toplamda 530’dan fazla katılımcıyla yapıldı.

Kaynak: Luxtimes

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1 Comment

  • MURAT
    Posted 27 Şubat 2018 - 17:05 17:05

    Türkiye”nin Yüzde kaçı kripto para sahibi acaba.

Leave a comment