Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Makro Ekonomist Pal: Altınlarımı Satıp Bitcoin ve Ethereum Alıyorum

Real Vision CEO’su, altınlarını satmak için sell order (satış emri) verdiğini, onun yerine Bitcoin ve Ethereum alacağını açıkladı. Kripto para piyasasında ses getiren Pal’ın hamlesi, yüzlerce yorum ve binlerce beğeni aldı.

Raoul Pal, tüm altınlarını satacağını ve 80/20 oranında Bitcoin ve Ethereum alacağını duyurdu. Bir miktar dolar ve tahvili olduğunu söyleyen ekonomist, net değerinin %98’inin artık Bitcoin ve Ethereum‘da olduğunu söyledi. Pal, şunları aktardı:

“Pekala, son bomba: Yarın için tüm altınlarıma satış emri verdim. 80/20 oranında BTV ve ETH alacağım. Başka bir şeyim yok. Artık beni “#irresponsiblylong” (sorumsuzca long olmak) olmam dışında kategorize edemeyeceksiniz. Hepinize iyi geceler.”

Neden 80/20 ?

Kraken’de görev alan ve Bitcoin ile ilgili yorumlarıyla sıklıkla gündeme gelen Dan Held, Raoul Pal’ün son çıkışına yorum yaptı. Held, Pal’e “80/20 oranını tercih etmenin arkasında ne var?” diye sordu. Raoul Pal, “Ethereum muhtemelen 5/1 oranında daha iyi performans gösteriyor ancak kim bilir. BTC daha kolay bir tercih.” dedi.

“Aldığın ETH’leri BTC ile takas et”

Yatırımcı Stephen Cole, Raoul Pal’ün tweetine istinaden “Aldığın ETH’leri BTC ile takas et, bu senin için daha iyi bir hamle olur.” dedi. Fakat ekonomist Pal, buna katılmadığını ve böyle bir hamlenin saçma olacağını söyledi.

bitcoin-ethereum
Ünlü ekonomist, BTC/ETH’de %100 long pozisyonda olacağını bir kez daha tekrarladı.

Peter Brandt’ten de bir itiraf geldi

Ünlü yatırımcı Peter Brandt de Pal’ün çıkışına yorum yapanlar arasındaydı. Bir kullanıcı, Brandt’e “Sizde durumlar nasıl?” anlamında bir soru yöneltti. Brand ise şunları söyledi:

“Gayrimenkul dışında, yüzde % olarak en büyük pozisyona sahip olduğum varlık Bitcoin. Fakat benimkisi Raoul’unkiyle kıyaslandığında oldukça düşük kalır.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!