MIT Technology Review tarafından yayınlanan yeni bir makaleye göre Blockchain teknolojisi bu yıl içerisinde gayet “sıradan” bir şey haline gelecek.
ABD’deki Massachusetts Institute of Technology (MIT) bünyesinde olan ancak tamamen bağımsız bir şekilde faaliyet gösteren MIT Technology Review’a göre Blockchain, bu yıl gündelik yaşamda daha büyük bir rol oynamaya başlayacak.
Yayınlanan bu makalede Blockchain teknolojisinin kısa geçmişi veriliyor. Makaleye göre Blockchain’in 2017 yılında “finans sektöründe devrim etkisi” yaratması bekleniyordu, 2018 yılı ise Blockchain için büyük bir hayal kırıklığı oldu.
Blockchain geçtiğimiz yıllarda beklenen performansı gösterememiş olsa da bu durum zaman içerisinde değişebilir. Bu makaleye göre Blockchain teknolojisini kullanan ve epey yenilikçi işlere imza atan “çok fazla” proje var. Büyük çaplı şirketlerin Blockchain ile ilgili hazırladıkları planlar da düşünüldüğünde 2019’un Blockchain için bir hayli verimli geçeceği söylenebilir.
Makalede Intercontinental Exchange ve Fidelity gibi kripto para sektörüne giriş yapmaya başlayan şirketlerden bahsediliyor. Makalede yazılanlara göre bu gibi gelişmeler, Blockchain’in “normalleşmesini” sağlayacak.
“Normalleşme Süreci”
MIT Technology Review’da yayınlanan bu makaleye göre Blockchain ve genel olarak kripto para sektörü, bu yıl içerisinde bir “normalleşme sürecine” giriş yapacak. Makalede söylenenlere göre bu süreç, Blockchain için yepyeni bir dönemin başlangıcını simgeliyor.
Kripto paralar ve Blockchain teknolojisi çoğu zaman “merkezsizliğin” sembolleri olarak gösteriliyor. Ancak bu makaleye göre ülkeler yavaş yavaş kendi “kripto paralarını” oluşturmayı planlıyorlar ve bu da “merkezsizlik” kavramının git gide yok olmasına sebep olacak.