NASA’dan yapılan açıklamada, kurumun uçuş verilerini güvenli bir şekilde saklayabilmek için Blockchain’den faydalanmayı düşündüğü ifade edildi.
NASA’da mühendis olarak görev yapan Ronald Reisman, bir metin yayınlayrak Blockchain teknolojisinin ve akıllı kontratların, bu noktada önemli bir rol üstlenebileceğini ifade etti.
2020 yılından itibaren, otomatize edilmiş bir sistemle çok daha hızlı ve efektif bir şekilde uçuş verilerini, lokasyonları ve daha birçok şeyi kontrol etmeyi amaçlayan NASA, bunu daha efektif bir şekilde yapabilmek için Blockchain’den faydalanmak istiyor.
Özellikle 2020’de kullanıma geçecek olan otomatize edilmiş sistemin veri saklanması konusunda pek de iyi olmadığı ve bu durumun sorunları beraberinde getirebileceği ifade edilirken, NASA yetkilileri bu duruma çözüm olarak Blockchain teknolojisinden yardım almak istiyor.
Bazı sivil hava yolu şirketlerinin, belirli verileri halkla paylaşmak istemeyip kendine saklamayı tercih etmesi de, Blockchain teknolojisinin devreye girebileceği alanlardan birisi olarak işaret ediliyor.
NASA’nın bu sayede tüm bu süreçleri çok daha hızlı, güvenli ve efektif bir şekilde yapmasının yolu açılacak. Yetkililer, konu ile ilgili teknik araştırmanın devam ettiğini ve önümüzdeki dönemde detaylı açıklamaların yapılacağını ifade etti.
Tarım, eğitim, telif hakkı, ekonomi ve spor gibi birçok alanda kullanılan Blockchain teknolojisi, özellikle havacılık sektörü gibi veri akışının son derece yoğun ve kritik olduğu bir alanda, gerçekten de potansiyelinin karşılığını tam anlamı ile yansıtma şansına sahip…