Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Peter Brandt’ten Bitcoin İçin 5 Bin Dolarlık Düşüş Uyarısı

Deneyimli yatırımcı Peter Brandt, bu hafta yaşana gerilemenin ardından Bitcoin için daha fazla düşüş gelebileceği uyarısı yaptı. Brandt’e göre bu seferki düşüş dalgası ile BTC fiyatı 12 bin doları görebilir.

Uzman yatırımcı ve analist Peter Brandt, Bitcoin cephesinde yaşanan neredeyse 2 bin dolarlık düşüşün ardından yeni bir düzeltmenin kapıda olduğunun sinyalini verdi. Brandt geçmişten referans vererek şimdi de Bitcoin fiyatında, 19 bin doların üzerindeki son görülen zirveden bu yana %37’lik bir düzeltme yaşanabileceğini söyledi. Bitcoin için Brandt’in işaret ettiği fiyat ise 12 bin 300 dolar.

Bitcoin için %37’lik düşüş kapıda mı?

Peter Brandit, Twitter üzerinden 16 Kasım’da paylaştığı bir grafiği alıntılayarak düşüncelerini yineledi. Paylaştığı grafikte Bitcoin için 2015 – 2017 boğa piyasasını örnek gösteren Brandit, bu zaman aralığında ortalama olarak 9 düşüş gözlemlendiğini söyledi.

Bitcoin-dusus-uyarisi
Peter Brandt’in paylaştığı, Bitcoin için 2015-2017 yıllarında işaret edilen 9 düşüşü gösteren grafik. Kaynak

Brandit, zirveden dip noktasına %37’lik bir düşüşün gözlemlendiğini belirtti. Deneyimli trader, Bitcoin fiyatının hali hazırda geride bıraktığımız eylül ayında 2 kere %10’luk düşüş gösterdiğini de ekledi. Uzman yatırımcı tüm zamanların en yüksek seviyesi ile bir sonraki rekor arasında 14 hafta kadar olduğunu da dile getirdi.

BTC fiyatı yüksekken düşükten alacağım diyenler, düşünce satıcı olabilirler

Bitcoin’in son düzeltmesinin ardından bu analizini yeniden gündeme getiren deneyimli yatırımcı, bu kez %37’lik bir düşüş ile Bitcoin fiyatının 12 bin 300 dolar olabileceğini ileri sürdü. Brandit bu tahminini yinelediğinde, piyasadaki spekülasyon psikolojisi ile ilgili bir de uyarıda bulundu.

“Fiyat 19 bin doların üzerindeyken yaşanacak büyük çaplı bir düşüşte hemen Bitcoin alacağına yemin eden trader, 15 bin doların altında satıcı haline gelecektir.”

Brandt’in bu satıcı teorisini doğru bulanlarla birlikte bu kez farklı olduğunu düşünenler de vardı. Twitter’da NebraskanGooner ismi ile bilinen trader ve analist de bunlardan biriydi. NebraskanGooner, traderların bu kez ellerindeki BTC’leri satma konusunda 2015-2017’ye nazaran daha isteksiz olduklarını iddia etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!