Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Popüler Altcoin’den 7 Alıcıya Özel 162 Milyon Dolarlık Token Satışı! Neler Oluyor?

Ethereum’un katman-2 protokolü (L2) Optimism, planlı bir hazine yönetimi kapsamında 7 farklı alıcıya özel bir token satışı gerçekleştirdi.

Popüler altcoin Optimism’in ekibi 20 Eylül günü yaptığı resmi bir açıklamada, önceden planlanmış ve özel olan bir hazine yönetim hamlesi doğrultusunda yaklaşık 162 milyon dolar değerinde 116 milyon OP satacağını duyurdu. Ekip duyuruyu yaptıktan kısa bir süre sonra satış işlemleri gerçekleşti.

Söz konusu 116 milyon OP, toplamda 7 farklı alıcıya satıldı. Alıcılar, aldıkları tokenları 2 yıl boyunca kilitli tutma taahhüttü verdi. Bununla birlikte ekip, 7 ayrı adrese gönderilen tokenların dolaşımdaki arz dahilinde tahsis edilmemiş varlıklardan oluştuğunu ve vakfın ilk OP token arzının %30’unu oluşturan hazine varlıklarının bir parçası olduğunu belirtti.

Yapılan açıklamada, söz konusu transferlerin plan dahilinde olduğu vurgulanırken, topluluk bu işlemlere karşı bilinçlendirildi:

Optimism, hazine yönetimi amacıyla yedi alıcı arasında paylaştırılan yaklaşık 116 milyon OP tokendan oluşan özel bir token satışına girmiştir. Tokenlar iki yıllık bir kilitlemeye tabidir. Kilitlenme süresince, alıcılar tokenları yönetime katılmaları için üçüncü taraflara devredebileceklerdir. Tokenlar, OP token hazinesinin “Tahsis Edilmemiş” kısmından gelmektedir ve vakfın ilk OP token arzının %30’unu oluşturan hazine bütçesinin bir parçasıdır. Bugünden itibaren birkaç yüklü OP işlemi yapılacaktır. Bunların hepsi planlanmış işlemlerdir ve bu noktada topluluğu bilgilendirmek için bir uyarı paylaşıyoruz.

Defillama verilerine göre Optimism hazinesi yaklaşık 1,25 milyar dolar ve hepsi OP’den oluşuyor.

CoinGecko verilerine göre OP fiyatı haber akışı ile birlikte 1,392 dolar seviyesinden %4,2 düşüşle yazım fiyatı olan 1,341’e geriledi. Ayrıca OP’nin dolaşımdaki arzı toplam arzının %18,5’i gibi küçük bir kısmını oluştururken önümüzdeki yıllarda piyasaya sürülecek milyarlarca token bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!