Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Raoul Pal Neden Altınlarını Satıp Bitcoin Aldığını Açıkladı

Real Vision CEO’su Raoul Pal, altını sevdiğini ancak son dönemde kötü bir performans sergilediği için bitcoin aldığını açıkladı. Pal, bitcoin’in Covid19 pandemisi boyunca diğer varlıklara kıyasla çok daha başarılı bir performans gösterdiğini söyledi.

Money Week’in podcast yayınına katılarak bitcoin ve altın üzerine açıklamalarda bulunan Raoul Pal; altının tahvil ve dolar ile ilişkili olduğunu, bu nedenle son dönemde kötü bir performans sergilediğini belirtti. Pal, pandemi nedeniyle merkez bankalarının para basmaya devam etmesini ve ekonomilerin yavaşlamasını altın için olumsuz olarak yorumladı.

“Merkez bankaları sadece para basıyor. İngiltere, hatta Avrupa’nın genelinde ekonomi yavaşladı. Pandemi nedeniyle ekonomilerin büyüme oranı çok düşük seviyelerde. Aşının yaygınlaşmasıyla 3-5 ay içinde neler olacağını merakla bekliyorum.”

Altını sevsem de bitcoin en başarılı finansal varlık

Raoul Pal, elindeki tüm altını sattığını açıkladı ve portföyünün %65’inin bitcoin, %30’unun ethereum’dan oluştuğunu söyledi. Kalan %5’lik kısmın ise diğer kripto paralara ait olduğunu ifade etti.

Pal, altının gelecekte bir değer deposu olmaya devam edeceğini dile getirerek bitcoin ile kıyaslama yaptı. En çok tercih edilen finansal varlıkların son dönemdeki performanslarını kıyaslayan Pal, en başarılı sonuç sağlayan varlığın bitcoin olduğunu vurguladı. “Hayatımda hiç böylesine baskın bir varlık görmemiştim.” diyen Pal; Elon Musk, Ray Dalio gibi isimlerin ve Ruffer gibi büyük şirketlerin bile bitcoin hakkındaki olumlu tavırlarını ortaya koyduğunun altını çizdi.

Compound Capital Advisors kurucusu Charlie Bilello; Bitcoin’in Nasdaq, altın, emtia, bono, tahvil gibi birçok varlık sınıfından son 10 yılda çok daha iyi bir performans gösterdiğini açıklamıştı.

bitcoinBitcoin’in altından farkları

Her iki finansal varlığı değer deposu olarak gören Raoul Pal, bitcoin’in benimsenme oranının altına kıyasla büyük bir hızla arttığını söyledi. Bununla birlikte, uluslararası para transfer işlemlerinde bitcoin kullanmanın pratik oluşuna değindi. Dünyanın öbür ucundaki bir kişiye bitcoin göndermek birkaç dakika sürerken altın göndermek için çeşitli finansal kuralları uygulamak ve en az birkaç gün beklemek gerekiyor.

Son olarak Pal, bitcoin alıp saklamanın kolaylığını şu sözleriyle dile getirdi:

“Eğer çok büyük miktarda bitcoin almayacaksanız sadece büyük ve güvenilir bir kripto para borsası seçerek alım yapıp BTC’yi borsada tutmak yeterli olacaktır. Yatırımı büyüttükçe soğuk cüzdan gibi daha güvenli yerlerde bitcoin’i saklayabilirsiniz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!