Ripple Ses Getiren Projesini DeFi’ye Genişletmek İçin Demirbaş Altcoinle Anlaştı!
Ripple, RLUSD stablecoin’ini DeFi uygulamalarına entegre etmek amacıyla Chainlink’in fiyat beslemelerinden yararlanarak güvenilir ve merkeziyetsiz finansal veriler sağlama hedefi güdüyor.
Ripple, XRP Ledger (XRP) ile yakın ilişkisi bulunan ve kurumsal odaklı blockchain hizmeti sunan şirket, RLUSD stablecoin’ini daha etkili bir şekilde merkeziyetsiz finans (DeFi) uygulamalarıyla entegre etmek amacıyla veri sağlayıcısı Chainlink’in (LINK) hizmetlerinden yararlanacağını açıkladı.
Bugün Ethereum blockchain’inde faaliyete geçen bu yeni özellik, geliştiricilerin RLUSD’yi DeFi protokollerine entegre etmelerine olanak tanıyacak. Bu entegrasyon sayesinde token, ticaret, kredi verme ve diğer finansal faaliyetler için kullanılabilecek.
Ripple ve Chainlink birbirini tamamlıyor
Ripple, geçtiğimiz ay Ethereum ve XRP Ledger ağlarında yayımladığı ABD doları ile desteklenen RLUSD stablecoin’ini, geniş bir kullanıcı kitlesine sunmuştu. Şu an itibarıyla RLUSD’nin piyasa değeri 72 milyon dolar seviyesinde bulunuyor.
Chainlink standardını benimseyerek Ripple, RLUSD’nin DeFi uygulamalarında daha hızlı benimsenmesini sağlamayı ve sınır ötesi ödemelerde güvenli ve düşük maliyetli bir çözüm olarak cazibesini artırmayı hedefliyor.
DeFi uygulamaları, stablecoin kullanımıyla ilgili riskleri yönetebilmek için güvenilir fiyat verilerine ihtiyaç duyuyor. Chainlink’in altyapısı ise, protokole göre 18 trilyon doların üzerinde işlem hacmine aracılık ederek bu boşluğu dolduruyor.
Kusursuz DeFi hedefleniyor
Ripple’ın stablecoin departmanı kıdemli başkan yardımcısı Jack McDonald CoinDesk’e yaptığı açıklamada, “DeFi içinde sorunsuz bir işlevsellik sağlamak, RLUSD’nin merkeziyetsiz finansal sistemlerde büyüyen kullanım alanlarını desteklemesi için iyi bir konumda olduğunu gösteriyor” dedi.
Ayrıca, Chainlink fiyat beslemelerinin RLUSD’ye, DeFi uygulamalarına doğru ve merkeziyetsiz fiyat verisi sağlama konusunda gerekli altyapıyı sunduğunu vurguladı. Bu entegrasyon, RLUSD’yi kullanan protokollerin daha güvenilir ve şeffaf bir şekilde faaliyet göstermesini sağlayacak.