Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple ‘Kelime Oyunu’ Yapmakla Suçlanıyor

Ripple’ın erken dönem yatırımcılarından olan Tetragon Financial Group, Ripple’ın geçmişte yapılan bir anlaşma üstünden “kelime oyunu” yaptığını öne sürdü.

Yatırım devi Tetragon Financial Group, Ocak 2021 tarihinde Ripple Labs aleyhinde dava açtı. Şirketin iddiası, 2019 yılında imzalanan yatırım sözleşmesinde yer alan bir maddenin uygulamaya girmesi gerektiği ancak Ripple’ın bunu reddettiği yönünde.

17 Şubat günü yapılan görüşmede, Ripple’ın bu iddiaları reddetmek için “kelime oyunlarına” başvurduğu ifade edildi.

Hisselerini Ripple’a satmak istiyor

Milyar dolarlık yatırım şirketi Tetragon, 2019 yılında Ripple’ın düzenlediği C Serisi fonlamasına katılıp şirkete yatırım yaptı. İmzalanan yatırım sözleşmesinde, “SEC’nin XRP’yi menkul kıymet olarak tanımlaması halinde, Ripple’ın Tetragon’a sattığı hisseleri geri satın alması” ile ilgili bir madde yer aldı.

SEC 22 Aralık günü XRP’yi menkul kıymet ilan edip, Ripple aleyhinde dava açtı. Tetragon yönetimi, bu dava sonrasında yatırım sözleşmesinde yer alan maddenin sağlandığını ve Ripple’ın, Tetragon’un aldığı hisseleri geri almak zorunda olduğunu öne sürdü. Ocak 2021’in başında mahkemeye gidildi.

Ripple yönetimi, XRP’nin menkul kıymet olduğunun resmileşmediğini ve dolayısıyla Tetragon’un iddialarının geçersiz olduğunu savunuyor. Ripple, 6 Ocak günü Tetragon’un iddialarına şu yanıtı verdi:

“Tetragon’un, ABD’deki yasal bir belirsizlikten böyle faydalanmaya çalışıyor olması bizi hayal kırıklığına uğrattı. Mahkeme bu durumu açıklığa kavuşturacaktır.”

“Kelime oyunları yapıyor”

Ripple ve Tetragon avukatları, 17 Şubat günü Delaware’deki hakim ile ortak bir telefon görüşmesi yaptı. Davanın gidişatının değerlendirildiği görüşmede, taraflar arasında bir uzlaşma sağlanamadı.

delaware-mahkemesi-ripple-dava
Delaware mahkemesinin 15-19 Şubat takvimi. Ripple ve Tetragon temsilciler, 17 Şubat’ta bir araya geldi

Law360’nin haberine göre Tetragon yönetimi, Ripple’ı “kelime oyunları” yapmak ve sözleşme maddelerine “uymamakla” suçluyor. İddiaya göre Ripple, yatırım sözleşmesinde yer alan bazı maddeleri farklı bir şekilde yansıtmaya çalışıyor.

Tetragon, Ripple’ın kendisine sattığı 175 milyon dolarlık hisseyi geri almasını, bu işlem tamamlanıncaya dek şirket rezervlerinin dondurulmasını istiyor.

0,55 dolardan işlem gören XRP, 25 milyar dolarlık piyasa değeriyle en büyük coinler sıralamasında yedinciliğe geriledi. Polkadot, Cardano ve Binance Coin, üst sıraları doldurmuş durumda.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!