Site icon Koin Bülteni

Ripple, Üniversitelere Blockchain Araştırmaları İçin 50 Milyon Dolar Bağışladı

ripple-lemonway

Blockchain alanında başlayan araştırmalar, birçok üniversite için de çok önemli bir trend haline gelmeye başladı. Üniversiteler, Blockchain ile ilgili optimal sonuçları alabilmek için araştırma labaratuvarları kurmaya başlarken; son olarak Ripple da, bu gelişmeleri fırsat bilerek üniversiteler ile bu konuda iş birliği yapmaya başladı.

Aynı Blockchain girişimleri gibi, dünyanın önde gelen üniversitelerinde de Blockchain tabanlı araştırmalar son sürat devam ediyor. Sınırlar arası daha kolay ödeme metodları, daha ucuz maaliyet ve şeffaflık için çalışmalarını sürdüren üniversiteler, şimdi ise güçlerine Ripple şirketi ile güç katacak.

Neden Ripple?

Kripto para sektöründeki en gelişmiş ve bilinen şirketlerin başında gelen Ripple, gerek maddi olanak olarak gerekse de tecrübe açısından diğer şirketlere göre bir adım daha önde gösteriliyor. Üniversitelere bu noktada rehberlik edip destek vermek isteyen firma; bu amacı için Üniversite Blockchain Araştırmaları Kurumu isminde bir kuruluşu da faaliyete geçirdi. Bu kuruluş sayesinde Ripple’ın, dünyanın en önde gelen üniversiteleri ile daha iyi ve şeffaf bir iş birliği yapması bekleniyor.

Projenin Detayları

Ripple’ın bu proje için şu aşamada 50 milyon dolardan fazla bir kaynağı kullanmak için ayırdığı belirtilirken; aynı zamanda dünyanın en önde gelen 17 üniversitesine de gerekli teknik desteğin yapılacağı belirtildi. Okulların, Blockchain’in özelinde hangi durumlara özelleşmek istediğine ise kendilerinin karar vereceği ifade edildi.

Örneğin, şu günlerde sıklıkla tartışılan düzenleme ve yasal zemin tartışmalarının ışığında, Princeton Üniversitesi’nin Teknolojik Politikaların Yasal Düzenlenmesi ile ilgili bir birim açtığı ve burada akademik çalışmalar gerçekleştireceği kaydedildi.

Proje kapsamında bazı okulların yapacakları çalışmalar ise şöyle olacak:

Neden Üniversiteler?

Üniversiteler, bilindiği üzre her zaman araştırma, geliştirme ve yeni teknolojilerin ortaya çıktığı yerler olmuştur. Özel sektörün pek de imkan sunamayacağı zaman, sabır ve kaynaklara sahip olan üniversiteler; aynı zamanda gelecekte bu sektörde çalışmak isteyen birçok kişiye de rehberlik eden kurumlar.

Ripple da, bu iş birliğinde dünyanın önde gelen bu üniversitelerini seçerek hedeflediği başarıya ulaşma yoluna gitti. Üniversitelerdeki başarılı gençlerin sektöre ciddi katkı yapacağını ve önemli sorunları çözeceğini uman Ripple; bu noktada üniversitelerin desteklenmesinin şart olduğu konusunda da çok net bir politika izliyor. Şirket, üniversitelerde bu olayları destekleyerek, sektörün geleceğine de ışık tutmak istiyor.

Diğerleri de Yapıyor

Ripple, Üniversitelerdeki potansiyeli gören ve onu açığa çıkarmak isteyen ilk kripto para girişimi değil. Ethereum’un oluşmasındaki kilit isimlerden biri olarak gösterilen Charles Hoskinson da, geçtiğimiz yıl Tokyo ve Edinburgh’daki üniversitelere birer milyon dolar bağışlayarak buralarda merkezlerin açılmasına öncülük etmişti.

Gerek Hoskinson’un bireysel olarak yaptığı bu şey, gerekse de Ripple’ın şimdi devreye soktuğu bu süreç; üniversitelerin Blockchain noktasında çok önemli bir yere sahip olduğunu söylemesinin yanı sıra, aynı zamanda sektörün daha emekleme aşamasında olduğunun da net bir kanıtı olarak karşımıza çıkıyor. Birçok firma, sektörün popülaritesini kullanıp aslında pek de sektörle alakası olmayan ticari işler peşinde koşarken; Ripple’ın bu yaptığı, otoriteler tarafından çok değerli bulunuyor.

Exit mobile version