Ripple bünyesinde piyasa stratejisti olarak görev yapan Cory Johnson, yakın zamanda katıldığı bir etkinlikte Bitcoin‘in piyasa hareketi ve genel olarak kripto para birimleri hakkında konuştu. Johnson bunun yanı sıra Bitcoin teknolojisinin dezavantajlarından ve kısıtlamalarından da söz açtı ve madencilik hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
Johnson ilk olarak kendisinin yatırım tavsiyesi sunabilecek bir konumda olmadığını ve bunu artık yapmayacağını belirtti. Ripple yetkilisi buna rağmen kripto para birimlerine karşı yöneltilen eleştirilere yanıt verdi ve şunları ifade etti:
”Kripto para birimleri farklıdır. Bu iyi bir şey ancak bence Bitcoin gibi kripto para birimlerinin gerçek anlamda teknolojik kısıtlamaları mevcut. Bunların arasında en önemlisi de saatte kaç işlem yapabildikleri.”
Cory madenciliğin her geçen gün daha pahalı hale geldiğini ve zaman geçtikçe daha fazla enerji tükettiğini, bunun yanı sıra madencilere verilen gücün de bir dezavantaj olduğunu aktardı. Kanıt olarak Bitcoin madenciliğinin %80’inin Çin’de yapıldığını aktaran Cory, durumun bütün gücü Çinli madencilere verdiğinin altını çizdi.
Johnson daha sonra bunun Bitcoin yaratıcısı tarafından arzu edilmeyen ve planlanmayan bir şey olmasına karşın, Ripple‘ın farklı bir rota çizmeye karar verdiğini ve XRP teknolojisini geliştirdiğini, XRP’nin Bitcoin’e karşı üstün avantajları olduğunu vurguladı:
”XRP’nin madenciliği yok. XRP saniyede 1500 işlem yapıyor. Benim şirketimin yüzün üzerinde müşterisi var, 150’nin üzerinde finans ve dünyanın her yerinden müşteriler. Bankalar, havale şirketleri, bunların bir çoğu XRP kullanıyor.”
Bunun XRP Hodlerları için pozitif bir durum oluşturduğunu belirten Cory, XRP’nin aslında Bitcoin 2.0 olarak görüldüğünün de altını çizdi ve madencilik olmamasının ekolojik denge için de önemli olduğunu belirtti.