11 Temmuz tarihinde yapılan resmi bir açıklamaya göre, piyasa hacmine göre üçüncü en büyük kripto para biriminin arkasındaki şirket Ripple, eski bir Facebook yöneticisi olan Kahina Van Dyke‘ı, İş ve Kurumsal Gelişim bölümünün kıdemli başkan yardımcısı olarak atadı.
Van Dyke bu yeni pozisyonunda Ripple’a uluslararası finans hizmetlerinde stratejik ortaklıklar sağlayıp, ”uluslararası ödemeler için yeni bir küresel teknoloji çözümü” gelişimine odaklanacak.
Van Dyke yaptığı bir basın açıklamasında Ripple’a, ”ortaklıklar kurup bir endüstriyi değiştirmek için teknoloji kullanarak”, ”sınır ötesi ödemelerdeki aksaklıkları ortadan kaldırmak” için katıldığını belirtti.
Kendisine ”bugünün ödemelerindeki en zorlu konu ne?” diye sorulduğunda Dyke bunun sınır ötesi işlemler için kullanılan eskimiş sistem olduğunu vurgulayıp, bu sistemin ”ödemelerdeki en karışık ve kompleks problemlerden birisi” olduğunu ifade etti. Van Dyke yaklaşık 40 yıl önce kurulmuş mevcut küresel ödeme sistemi hakkında, ”işletmelerin günümüzdeki gerçek ihtiyaçlarına artık hizmet edemiyor” ifadelerini kullandı.
Bankacılık ve FinTech sektörlerinde 20 yıldan fazla tecrübesi bulunan Van Dyke, Mastercard ve Facebook gibi firmalarda ciddi görevlerde yer aldı. Kendisinin LinkedIn profiline göre Van Dyke, Facebook bünyesinde iki yıldan fazla Ödeme Ortaklıkları ve Mali Hizmetler bölümünün Küresel Müdürü görevini üstlendi ve bu görevi boyunca yeni ödeme çözümleri ile mali hizmetler üretilmesine yardımcı oldu.
Van Dyke Facebook’ta çalışırken Citibank, PayPal, Visa, Western Union ve diğer köklü firmalar ile ortaklıklar yapmayı başarıp 50’den fazla ülkeye mali çözümler sundu.
Daha önce Haziran ayında Ripple baş kriptografi uzmanı David Schwartz, bankaların sahip düşük ölçeklenebilirlik ve gizlilik problemleri yüzünden, kripto para birimlerinin altında yatan blockchain teknolojisini uluslararası ödemeler yapmak için kullanamayacağını belirtmişti.
Bu haftanın başlarında Imperial College ve İngiltere menşeli trading platformu eToro tarafından yapılan ortak bir araştırma, Bitcoin gibi kripto para birimlerinin spesifik olarak sınır ötesi ödeme sistemlerini geliştirme kapasitesinden dolayı, yaygın bir ödeme aracı olabileceğini vurgulamıştı.