Site icon Koin Bülteni

RippleNet Yeni Katılan Üyesini Kutluyor!

Ripple net

Ripple net

25 Temmuz tarihinde yapılan bir açıklamaya göre Şili merkezli eşler arası bir havale şirketi olan CurrencyBird, dünyanın en büyük kripto para birimlerinden XRP‘nin üst firması Ripple’ın para transfer ağı RippleNet’e katıldı.

CurrencyBird yaptığı bu eylem ile RippleNet’e katılan ilk Şili merkezli firma olma unvanını elde etti. RippleNet birçok üyeye sahip kurumsal düzeyde bir havale ve para transfer hizmeti olarak biliniyor ve ağın içerisinde dünyanın en büyük bankalarından birkaçı da yer almakta. Ağdaki kurumlar Ripple tarafından geliştirilen hizmetleri kullanarak sınır ötesi ödemeleri normalden daha hızlı ve daha az masraflı bir şekilde gerçekleştirebilmekte.

Şirket konu hakkında yaptığı açıklamada bu ortaklık ile birlikte mevcut 50 para gönderme noktasına yenilerinin ekleneceğini ve bunun yanı sıra hem para birimlerinde, hem de transfer hızında artış, masraflarda ise düşüş olacağını dile getirdi.

Kar amacı gütmeyen bir kurum olan The Dialogu tarafından 2018 yılında açıklanan verilere göre sadece Latin Amerika içerisindeki aile içi havale işlemlerinin toplam meblağı 85 milyar doların üzerine çıktı ki bu da Şili’nin kesinlikle Ripple için önemli bir pazar olduğu anlamına gelmekte.

Ripple 2019 yılında çıkan bir dizi rakip ile yavaşlasa da, hala büyümeye devam ettiğinin sinyallerini vermekte.

Exit mobile version