Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Blockchain Yatırım Projelerine Çağrıda Bulundu

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından tanıtılan dijital dönüşüm programı kapsamında blockchain teknolojisi ile ilgili ürün geliştiren ekiplere çağrıda bulunuldu.

Bakan Varank tarafından yapılan açıklamaya göre Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı ‘Dijital Dönüşüm’ Çağrısı için başvuru alınmaya başladı.

Türkiye’de yerleşik sermaye şirketleri, çağrı kapsamında belirlenmiş öncelikli ürün listesinde yer alan ve ürün veya üretim teknoloji açısından yenilikçi teknoloji alanlarına yönelik ürünlere ilişkin yatırım projeleri ile başvuruda bulunabilecek.

Toplam 188 ürün ile 54 yenilikçi teknolojinin sıralandığı ürün listesinde yenilikçi teknolojiler ekran teknolojileri, veri ve yazılım altyapısı teknolojileri, yeni nesil akıllı sensörler, giyilebilir teknolojiler, mikroelektronik teknolojileri, nükleer teknolojiler ile diğer elektronik ve yazılım teknolojileri olarak kategorilendirildi.

Veri ve yazılım altyapısı teknolojileri kapsamında; blockchain teknolojileri (ürün izlenebilirliği, dijital ürün pazarlama vb.) ve altyapısı ile ilgili çalışma yapan projelere de çağrıda bulunuldu.

Çağrı kapsamında başvurusu yapılan projeler için öngörülen Ar-Ge ve üretime yönelik yatırım harcamalarının toplam tutarı, 10 milyon liradan az olamayacak.

Yatırım projeleri 3 Kasım’a kadar başvuruda bulunabilecek; ön değerlendirme bitiş tarihi 13 Kasım, kesin başvuru bitiş tarihi 3 Aralık, bağımsız değerlendirme raporunun yüklenmesi için son tarih 7 Ocak 2022 olacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!