Site icon Koin Bülteni

İngiltere’nin Dev Seyahat Şirketi Bitcoin Kabul Ediyor

İngiltere‘nin en büyük seyahat yönetim şirketi Corporate Traveller, geçtiğimiz gün bir basın duyurusu yayınlayarak müşterilerin artık Bitcoin ile ödeme yapabileceklerini duyurdu.

İngiltere’deki seyahat sektörünün en büyük isimlerinden biri olarak gösterilen Corporate Traveller, BitPay ile yaptığı işbirliği sonucunda müşterilerinden Bitcoin kabul etmeye başladı. Şirketin Genel Müdür Andy Hegley, konu hakkında şu açıklamayı yaptı:

“Bitcoin ile ödeme yapmak isteyen müşterilerimizin sayısında ciddi bir artış görmeye başladık. Bunun sonucunda BitPay ile birlikte çalışmaya karar verdik çünkü onlar müşteriden kolaylıkla Bitcoin alıp bu parayı nakite çevirmenizi sağlıyorlar.”

Kripto para ile ödeme alan şirketlerin genelde en büyük endişeleri kripto para fiyatında yaşanabilecek ani değişimler oluyor. Corporate Traveller’ın ise şimdilik böyle bir endişesi yok gibi görünüyor. Bunun sebebi ise şirketin kendisine gelen Bitcoin ödemelerini hemen İngiliz Sterlini’ne dönüştürecek olması.

Şirket, kripto paradan nakit paraya dönüştürme işlemleri için BitPay’e yüzde 1 oranında komisyon ödeyecek. Ne var ki Corporate Traveller bu ücretin kredi kartı işlemlerinden çok daha ucuz olduğunu öne sürüyor.

Exit mobile version