Site icon Koin Bülteni

Shiba Inu (SHIB) Ethereum Gas Ücretlerine Yansıdı

shiba-inu

Shiba Inu (SHIB), son günlerde gördüğü artış ve taleple birlikte gündem oldu. Kripto paradaki artış, Ethereum’daki gas ücretlerine de yansıdı.

Shiba Inu (SHIB); Binance, Okex gibi borsaların listelemesiyle birlikte fiyat ve talep artışı gördü. The Block analisti Igor Igamberdiev, yüksek gas ücretleri için SHIB tokenı sorumlu tuttu. 

Bununla birlikte, SHIB tokenın yeni yatırımcılar için inanılmaz getiri kaynağı sunduğunu da belirtti.

Uniswap havuzundaki hacim dikkat çekti

Uniswap v2’de bulunan SHIB/WETH likidite havuzundaki hacim büyümesi, 7 Mayıs’ta başladı ve 8 Mayıs’ta zirve yaptı. Igamberdiev, bu yükselişin ardından kayda değer bir wash trading (sahte hacim yaratmak) görülmediğini söylüyor.

Igor Igamberdiev, hacmin en yüksek olduğu 8 Mayıs’ta, Coinbase Wallet kullanıcılarının SHIB aldığını ve bu nedenle Coinbase Wallet’teki Uniswap v2 hacminin rekor seviyelere çıktığını belirtiyor.

Analist, tüm bunlar ışığında SHIB tokenın yüksek gas ücretlerine sebep olduğunu söylüyor. Ethereum’da işlemler belirli blok gas limitine sahip olur. Ethereum bloklarında son 3 günde harcanan toplam gas miktarının %10’undan fazlası, SHIB sözleşmesiyle yapılan işlemler tarafından tüketildi.

Her ne kadar grafik tokena olan ilginin azaldığını gösteriyor olsa da, ona göre Binance’in SHIB’i listelemesiyle birlikte kaybolmaya başlayan ilgi yeniden arttı.

Likidite izin verirse işler değişebilir

SHIB token arzı oluşturulduktan sonra arzın yüzde 49,5’i Uniswap’e eklendi. Ardından Uniswap havuzundaki LP tokenları ve kalan SHIB’ler Vitalik Buterin’e gönderildi. Buterin, SHIB’lerini satmak yerine 118 milyon dolar değerindeki havuz likiditesini fiyat etkisine maruz kalmadan çekebilir.

The Block Research’e göre, token sayısına göre en çok karda ilk 50 cüzdan adresi, 5 milyon dolar ve 2.5 milyar dolar arasında kar değerine sahip. Analist, bir kişinin 17 doları 6.5 milyon dolar yaptığını ancak mevcut likidite ile yalnızca 4.2 milyon dolar alabileceğini söyledi.

Nansen verilerine göre ilk 10’da bulunan traderların bakiyelerine bakıldığı zaman geçen hafta yalnızca 1 traderın token sattığı görülüyor. Igamberdiev, bunun ana nedeninin düşük likidite olduğunu söyleyerek “Bakalım perakendenin ilgisi kaybolduğunda neler olacak?” diye sordu.

Ayrıca analist, SHIB’in birçok yönden Binance Smart Chain’deki şaka tokenlarıyla benzerlik gösterdiğini ancak Shiba Inu’da rug pull riskinin önüne geçilmiş olabileceği ihtimalini dile getirdi.

Exit mobile version