Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Sıcak Gelişme: RBI’nin Kripto Para Yasağı Devam Ediyor, Karar 11 Eylül Tarihine Ertelendi

Piyasayı yakından takip eden çoğu kişinin bildiği üzre, Hindistan Rezerv Bankası (RBI), çıkardığı bir genelge ile, bankaların ve ticari kurumların, kripto para birimi ile ilgisi olan firmalarla işlem yapmasını yasaklamıştı. Kararın devamı veya iptali hakkındaki duruşma bugün yapıldı.

Elimize geçen verilere göre, Hindistan Yüksek Mahkemesi yasağı kaldırmadı ve 11 Eylül 2018 tarihinde görülecek yeni bir duruşma kararı verdi.


Kripto düzenleme analizleri, yasal konular ve buna benzer haberler ile ilgili olan CryptoKanoon hesabı şu tweet’i attı:

”Yüksek Mahkeme konunun final duruşmasını 11 Eylül tarihine aldı. Bütün geri kalan taraflar cevaplarını 4 hafta içerisinde vermek zorunda.”

Bütün tarafların, bireylerin ve girişimlerin son duruşma öncesi dilekçelerini ve cevaplarını vermek için 4 hafta gibi bir süresi var.

Haziran ortası gibi, kripto para borsalarını da kendi üyesi olarak kabul eden Internet and Mobile Association of India isimli bir platform, RBI’nin yasağına karşı girdiği hızlı yasal mücadelesinin ilk duruşmalarından bir tanesini 3 Temmuz tarihinde gerçekleştirmişti. Ancak bu duruşmada yasağın kaldırılması veya ertelenmesi gibi bir karar çıkmamıştı. Aksine dava 20 Temmuz tarihine ertelenmişti.

Dava bugün görüldü ama maalesef ki yine ertelendi.

AMBCrypto haber kaynağı Hindistan’ın önde gelen kripto para borsalarından CoinSwitch‘in başkan yardımcısı Sharan Nair ile bu durum üzerine röportaj yaptı. Mahkemenin neden durmadan erteleme yoluna gittiği ve CoinSwitch’in bunun hakkında ne düşündüğü sorulduğunda, Sharan Hindistan bağlamında kripto para birimleri için bir düzenleme getirmenin ”kolay olmadığını” belirtti. Buna ek olarak ”ne kadar fazla zamana geçerse, o kadar iyi” ifadesini kullanıp, bunun hem borsalar hem de yasa yapıcılar için ”iyi” olduğunu aktardı.

Sharan şu an için hızlı bir karar verilmesinin, eko sistem için kötü olduğunu da aktardı. Gereken zamanın ”gizli ve kötü şirketlerin piyasadan gitmesi” için şart olduğunu vurguladı.

Bakalım Eylül ayındaki son duruşmada hangi karara varılacak?

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment